Najnovije

IRAČKI ZVANIČNIK DEMANTOVAO ROJTERS: Iran nije dopremio projektile u Irak! (VIDEO)

Jedan irački zvaničnik odbacio je izveštaj Rojtersa o navodnom dopremanju balističkih raketa Hašd al-Šabijevim snagama u Iraku, javio je Al-Hadžat.

Iranska vojska (Foto: top war)

- Takvi izveštaji nisu precizni. Postoji greška u onome što je rečeno. Rakete je proizveo Hašd al-Šabi i one su prikazane tokom ceremonije proslavljanja pobede nad ID - rekao je neimenovan irački zvaničnik u subotu u dnevniku al-Hadžat na arapskom jeziku.

Dodao je da domet raketa nije veći od 50km, naglašavajući da oni ne predstavljaju pretnju komšijama. Irački zvaničnik izrazio je zabrinutost zbog toga što bi takvi navodi mogli da utiču na uspostavljanje određenih iračkih grupa ili figura koje bi se suprotstavile raspoređivanju snaga SAD u Iraku.

Video ispod: Snage Jedinica narodne mobilizacije (PMU) ili na arapskom transkribovano Hašd al Šabi, tokom borbi protiv Islamske države u Iraku

Izveštaj Rojtersa od petka tvrdi da su balističke rakete prebačene iz Irana u Irak u proteklih nekoliko meseci kako bi ugrozile iranske neprijatelje u regionu.

DŽihadisti u istočnoj Svejdi su na izmaku snage. Više o tome pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Hašd al Šabi je šiitska, pro-iranska formacija, za jedne oslobodilačka frakcija u Iraku, dok joj mnogi zameraju na brutalnosti koju njeni pripadnici ispoljavaju u osveti prema sunitima, koja se može porediti sa brutalnošću Islamske države

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA