Najnovije

UN NAPALE AUSTRIJU I ITALIJU ZBOG MIGRANATA: Oni im odgovorili...

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je da pozdravlja izjavu novog visokog komesara UN za izbeglice Mišel Bašele kao "pružanje mogućnosti da se isprave predrasude i namerno širenje netačnih informacija o Austriji".

Štrahe i Salvini (foto: Jutjub)

Novi visoki komesar UN za ljudska prava predstavila je ranije danas plan da pošalje timove u Italiju i Austriju da sprovedu istragu o ophođenju prema migrantima. Ona je rekla da se postavljanje povratka migranata iz Evrope za prioritet, bez obezbeđivanja poštovanja ključnih ljudskih prava, ne može smatrati zaštitnim odzivom. Bašele je istakla da se u njenoj kancelariji očekuje da se pošalje tim u Austriju, kako bi procenio trenutni razvoj događaja, javio je AP.

- Planiramo da pošaljemo osoblje i u Italiju, kako bi procenili izveštaje o naglom porastu broja slučajeva nasilja i rasizma protiv migranata, osoba afričkog porekla i Roma - rekla je ona.

Bašele je u svom prvom govoru od kada je postavljena na novu dužnost, takođe, pozvala Kinu da dopusti ulaz posmatračima nakon "veoma uznemirujućih" optužbi u velikim edukativnim kampovima u kojima vlast drži pripadnike muslimanske manjine Ujgure u provinciji Sinđijang.

Kina je odbacila optužbe o postojanju ovakvih kampova i optužila "spoljne faktore" da izazivaju nerede u ovom nemirnom regionu.

OVDE pogledajte sve o stravičnoj eksploziji.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić: Srbija da prihvati migrante jer će da nam poprave natalitet

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA