Najnovije

ŠOKANTNA FOTOGRAFIJA IZ SOKOBANJE! Ustaška šahovnica već 40 godina na sred trga, a niko ne primećuje! (FOTO/VIDEO)

Jedna od najomiljenijih banja i turističkih destinacija u Srbiji i voljeno mesto odmora velikog broja Srba, do nedavno je krila tajnu.

Naime, sve je izgledalo uobičajeno i normalno, dok neko nije fotografisao gradić odozgo. Na fotografiji je imalo i šta da se vidi. Pored šetališta i jedne od ulica skrasio se jedan manji trg još pre skoro pola veka, a na njemu šahovska polja i oko njih tribine koje iz vazduha neodoljivo podsećaju na stilizovano kukasto latinično slovo “U”. 

Stoga ne čudi što ceo trg podseća na najomraženiji simbol u percepciji Srba, ustaško slovo “U” sa hrvatskom šahovnicom. Šta zapravo predstavlja znamen hrvatskog pokreta ustaša. “Ustaša – Hrvatski revolucionarni pokret” nastao je 1929. godine. Svi znamo ko su i šta su radili Srbima, Jevrejima i Romima. Međutim, kako je predstavljen znak ustaša: Spolja je okružen latiničnim stilizovanim slovom “U”, sa kukicama na kraju, što simboliše polet ili ustajanje hrvatskog naroda. U sredini je bomba, koja predstavlja revoluciju, a vatra ustanak hrvatskog naroda, i naravno na kraju hrvatska ustaška šahovnica koja počinje belim poljem u sećanje na Bele i Crvene Hrvate (pradomovine Hrvata).

Da ne budemo potpuno okrenuti teoriji zavere, verovatno je trg u Sokobanji koincidencijom i igrom slučaja dobio formu koja neodoljivo podseća na znamen zla, ali ipak videti tako nešto ne ostavlja bez utiska. Tome dodatno u prilog ide, da su se društvene mreže usijale posle postavljanja fotografije Sokobanje zabeležene iz ptičje perspektive.

Sergej Lavrov žestoko osuo po Bakirovim ekstremistima. Pogledajte OVDE šta im je rekao.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA