Najnovije

POLICIJA IH RASTERALA IZ PORTE CRKVE: Novo okupljanje građana u Banjaluci (VIDEO)

Banjalučka policija naredila je večeras okupljenim građanima da se napuste portu crkve Hrista Spasitelja u centru grada, gde su došli da, zajedno sa Suzanom Radanović, majkom ubijenog Davida Dragičevića, zapale sveće za njenog sina.

Policija u porti crkve (Foto: Fejsbuk)

Policija je obrazložila scoj postupak time da skup nije najavljen.

Stotinak građana, uglavnom žena, negodovali zbog ovakvog postupka policije. 

"U gradu nema stajanja, ni kad kupujete novine ni kad idete kod doktora", izjavila je Suzana Radanović, majka ubijenog Davida.

Sa Radanovićevom je sveće zapalila i Budimka Bajo Bolin, majka devojčice Ivone, koja je u Bijeljini tragično nastradala pod sumnjivim okolnostima 2009. godine, kada je imala samo osam godina. 

Suzana Radanović je pozvala ministra policije Dragana Lukača da reši ubistvo njenog sina Davida ili da podnese ostavku..

"Doveli su me u situaciju da ne smem pomenuti ime svoga sina na ulici. I dalje ćemo zahtevati pravdu za Davida", rekla je ona. 

Policija je pre dva dana zabranila sva okupljanja grupe "Pravda za Davida", a večeras je po prvi put policija ušla u crkveno dvorište i tražila od građana da se raziđu, dok su sveštenici zatvorili vrata hrama i nisu dozvolili okupljenima da se sakriju u njemu.

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića, poslednji put je viđen 30. decembra 2018. godine, posle velikog skupa i protestne šetnje "Pravda za Davida" kod džamije Ferhadija, prenose mediji Policija je saopštila da traga za njim, a ambasada Velike Britanije demantovala je da se Davor Dragičević nalazi u njenom objektu, kako neki spekulišu.

Zapadni mediji su ovaj događaj opisali kao policijski teror.

Kakve dogovore imaju Vučić i Rama, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda/SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Paljenje sveća za Davida

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA