Najnovije

AMERIČKA OBAVEŠTAJNA AGENCIJA: Rusi - najveći protivnik i u budućnosti, jer razvija novo oružje a ima i najveći....

Direktor američke Nacionalne obaveštajne agencije Danijel Kouts ocenjuje da će Rusija u budućnosti biti najveći vojni protivnik Amerike.

Kalibar (Foto: Ria)

U nastupu pred Američkim kongresom, on je rekao da će Rusija raspolagati sa najvećim vojnim potencijalom od svih verovatnih američkih protivnika.

"Smatramo da će Rusija biti protivnik sa najvećim potencijalom naoružanja za masovno uništenje, a uz to razvija novo strateško i nestrateško oružje", kaže Kouts.

Ruski predsednik Vladimir Putin iskoristio je godišnje obraćanje u martu 2018. godine da bi javno priznao postojanje nekoliko programa naoružanja, uključujući i novu interkontinentalnu balističku raketu, koja je projektovana da zaobilazi sisteme protivraketne odbrane SAD.

Reč je o interkontinentalnom nadzvučnom planeru, manevrišućoj raketi lansiranoj iz vazduha koja je namenjena za uništavanje regionalnih ciljeva.

Tu je i krstareća raketa dalekog dometa sa nuklearnim pogonom, te interkontinentalna podvodna nuklearna sredstva, naglasio je šef američke Nacionalne obaveštajne agencije.

On je ponovio američke optužbe protiv Rusije u vezi sa kršenjem Sporazuma o uništavanju raketa malog i srednjeg dometa, što Rusija demantuje, prenose portali za vojnu analitiku.

"Moskva, verovatno, smatra da nova raketa daje dovoljnu vojnu prednost kako bi opravdala rizik od kršenja sporazuma", rekao je Kouts.

Pročitajte OVDE sve o iznenadnoj vojnoj vežbi kod Kurska.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA