Najnovije

Navodno je ovo snimak iz "autobusa smrti" pre tragedije: Telefon u ruci tokom vožnje ne daje odgovor ko je zaista kriv za stravičnu nesreću

Ovo naravno ne abolira državu od činjenice da nam je signalizacija na prugama više nego jadna.

Autobus (Foto: Jutjub)

Isplivao je video-snimak iz autobusa Niš ekspresa koji se sudario s vozom na pružnom prelazu kod Donjeg Međurova 21. decembra minule godine. Na snimcima koju su podignuti na Jutjub kanalu portala Republika vidi se da vozač u nekim trenutcima gleda telefon ali sam snimak ne daje nikav odgovor o razlozima nesreće iako se njime insinuira na odgovornost vozača.

Na snimku je netačno vreme i datum, pa ne može sa sigurnošću da se kaže da li ja od dana kada se nesreća dogodila. Drugi snimak pokazuje kako autobus nailazi na pružni prelaz, ali u tom trenutku snimak staje pa se ne vidi da li je on zaustavio autobus i pogledao da li ima voza.

- Poslednji trenuci snimka svedoče da je samo sekund pre udesa Milan Z. prošao pored znaka Stop, ne gledajući ni levo ni desno, zatim nije ni obratio pažnju na Andrejin krst - i kao u magnovenju, došlo je do velike tragedije… – piše u tekstu Republike iako se snimak prekida u trenutku kada vozač nailazi na znak ispred prelaza, mada zaista deluje da ne smanjuje brzinu.

U užasnoj nesreći na licu mesta živote je izgubilo troje ljudi, kasnije istog dana još dvoje je podleglo povredama, dok se tužan bilans uvećao sa još dve žrtve koje su preminule u bolnici u narednim danima.

Međutim, čudi što je snimak ovako selektivno prokazan, i čini se da se želi ukazati na krivicu vozača izborom kadrova u kojima gleda telefon. Podsećamo da je nakon nesreće došlo do velikog nezadovoljstva građana zbog nepostojanja rampi na mnogim pružnim prelazima.

Šta istoričar Šarić poručuje Vučiću povodom Kosova pogledajte OVDE.

Izvor: Republika/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA