Najnovije

PREŠLA JE PREKO 14.000 NAUTIČKIH MILJA DA BI NAPRAVILA "OKEANSKI ŠTIT": "Maršal Ustinov" je ponos i dika ruske mornarice!

Raketna krstarica severne flote Ruske vojske "Maršal Ustinov" trenutno je na svom daljinskom razmeštanju u Sredozemnom moru održao niz brodskih vežbi, uključujući vežbe za vazdušnu odbranu, objavio je u sredu pres-centar flote.

Ruska flota (Foto: RIA)

„Brodska posada držala je vežbe protivvazdušne odbrane i protivpodmorničkog ratovanja, a takođe je praktikovala zaštitu i odbranu broda tokom morskog tranzita“, saopštila je pres-služba.

Raketna krstarica “Maršal Ustinov” napunio je brodske zalihe iz tankera “Viazma”. Posada je tokom sidrenja punila svoje zalihe u neutralnim vodama istočnog dela Sredozemnog mora.

Tokom sidrenja, posada krstarice održavala je i vežbe za borbu protiv podvodnih neprijateljskih grupa. Mornari su takođe vežbali spasavanje ljudi na moru i pružanje pomoći brodu u nevolji.

Raketna krstarica u pratnji brodova za podršku ušao je u Sredozemno more 22. avgusta, mornari Severne flote održali su seriju vežbi i posetili Alžir, Egipat i Tursku, dok su brodovi za podršku poslovno se usidrili na Kipru i Grčkoj.

Raketna krstarica napustila je mornaričku bazu Severomorsk 3. jula kako bi učestvovala na glavnoj ruskoj pomorskoj paradi u Sankt Peterburgu, nakon čega je njena posada izvršila zadatke velike vežbe ruske mornarice “Okeanski štit 2019”. Otkako je napustila Severomorsk, raketna krstarica prešla je razdaljinu od preko 14.000 nautičkih milja.

Stimulaciju američkog pilota za pripremu nuklearnog napada, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA