Najnovije

ŽESTOKI UDARI PO DŽIHADISTIMA: Ruski avioni uništavaju neprijatelja u Idlibu i Latakiji! Među teroristima i islamisti iz Kine (VIDEO)

Ruski ratni avioni i borbeni helikopteri Sirijskih arapskih vazdušnih snaga (SuAAF) izveli su više od 40 napada na položaje terorista u južnom Idlibu.

Ruski ratni avioni bombarduju položaje džihadista u Siriji (Foto: Jutjub)

Ruski i sirijski avioni bombardovali su neprijateljske položaje u gradovima Hizaren, Al-Zurzur, Kafr Nabl, Rakaja Sijneh, Bsakla, Marzita, Kafar Sijnah i Oureinbe.

Kako prenose lokalni, ciljevi bombardovanja su bili položaji terorističkih grupa okupljenih oko Hadžata Tahrira al-Šama i njihovih saveznika.

Lokalni mediji navode da su ovi vazdušni napadi odgovor na konstantne provokacije koje svakodnevno izvodi grupa okupljena oko Hadžata Tahrira al-Šama.

DŽihadisti su napali položaje SAA i u provinciji Latakija. Oni su ubili i ranili nekoliko pripadnika SAA, a onda su se u bitku uključili ruski i sirijski ratni avioni.

Prema poslednjim jutrošnjim informacijama, ruski vazdušni avioni ubili su i ranili najmanje 15 pripadnika terorističkih grupa. Tamošnji mediji navode da su većina ubijenih bili džihadisti iz stranih zemalja. Takođe navodi se da dosta džihadista u Siriju stiže iz kineske provincije Ksingjang.

Pročitajte OVDE kako je SAA tokom noći uništila neprijateljska uporišta.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA