Najnovije

UDARILI NA CIVILE! Odbili teroristima da plate porez, a onda je usledila brutalna osveta! Pobesneli džihadisti ubijaju sve redom (VIDEO)

Pripadnici terorističke grupe okupljene oko Hadžata Tahrira al-Šama napali su jutros civile u gradu Kafr Taharim, pošto su odbili da džihadistima plate islamske poreze.

Žestoke borbe se vode u Kafr Taharimu (Foto: Jutjub)

Jedan od lokalnih aktivista Enad Baladi preneo je da je kriza u gradu počela početkom nedelje kada su predstavnici Hadžata Tahrira al-Šama pokušali da naplate tzv. “islamski porez” od lokalnih meštana, koji su završili sa branjem maslina na svojim farmama.

Civili su odbili da dalje plaćaju terorističku grupu, koja je iz godine u godinu povećala plaćanje poreza lokalnom stanovništu. Meštani Kafar Taharima su izbacili iz grada predstavnike džihadista.

Međutim, usledila je nova drama, pošto su teroristi meštanima dali 48 sati da plate porez ili da se suoče sa vojnim napadom. Pošto su odbili da plate porez, usledio je žestok napad džihadista po civilima.

Napad je krenuo u četvrtak ujutro, a teroristi gađaju grad iz teškog naoružanja. Baladi je naveo da ima dosta civilnih žrtava. Meštani su odlučili da brane grad, a lokalni Islamski savet je dao dozvolu džihadistima da napadne grad, koji je bio pod kontrolom Al-Šam legije koja je bliska sa Turskom.

“Sukobi se odvijaju na periferiji grada. DŽihadisti koriste protivavionske topove i minobacače. U gradu imamo dosta poginulih i ranjenih”, rekao je Baladi.

Međutim, pripadnici Hadžata Tahrira al-Šama tvrde da njihove snage bezbednosti čiste grad od kriminalaca, a optužili su i lokalno stanovništvo da je pucalo na njihove vojnike.

Kako prenose, lokalni mediji, situacija u gradu je dramatična.

Pročitajte OVDE kako je počeo sukob u Kafr Taharimu.

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA