Najnovije

RASPLAMSAO SE RAT U HRVATSKOJ! Josipović udario na predsednicu: Škoro je za Kolindu televizor u boji!

Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović, koji je pre pet godina izgubio izbore za samo 32.000 glasova i u njegovu fotelju sela aktuelna predsednica Hrvatske, rekao je da se od tada Kolinda Grabar-Kitarović pogubila i da je sve što radi, sramoćenje države.

Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Jutjub)

Josipović podseća da je "tada izašao sa sveobuhvatnim programom suštinskih reformi dok je ona tvrdila da ćemo biti najbogatija zemlja na svetu".

"Ona i danas priča i maše nekom knjižicom kao programom, znači nema neki suštinski program. Nisam tada imao ni podršku svoje stranke za te promene, a ni medije to nije previše zanimalo. Bio sam im dosadan, a ona je zabavljala", rekao je Josipović.

Upoređujući Grabar-Kitarović pre pet godina i danas, Josipović kaže da se pogubila.

"Sve što radi je sramoćenje nje same i države. Jeste li ikad videli predsednika da, u onakvom stanju kao ona u Kninu, nastupa na jednoj od najvažnijih državnih proslava. Šalje poruke kakve šalje, da se vezuje za osuđene ratne zločine... Nije bitno kako peva, kontekst je bitan, onaj u kojemu ona sramoti državu", smatra bivši hrvatski predsednik.

On je saglasan da je predsednica u inostranstvu prepoznatljiva, ali prepoznatljivost nije uvek pozitivna, ocenio je Josipović.

"Bila bi još prepoznatljiva da je dubila na glavi. U kontaktu sam s ljudima iz međunarodne politike i da, ona je simpatična u kontekstu feštanja, ali o njoj kao državnici malo ko misli dobro", rekao je Josipović.

Mislav Kolakušić, još jedan predsednički kandidat, je zaigrao na kartu populizma.

"Ono o čemu govori niti je izvedivo niti moguće, ali često neukim ljudima dobro zvuči", misli Josipović.

Škoro je ozbiljan kandidat, intelektualac, talentovani muzičar, ali sasvim sigurno nisam navijač gospodina Škore u kampanji. Moja stranka ima svog kandidata i ja ga podržavam.

"Škoro je za Grabar-Kitarović televizor u boji", rekao je Josipović.

Za svog kandidata, Zorana Milanovića kaže da je jaka ličnost i da je, ako uđe u drugi krug, svejedno s kim će se boriti.

Pročitajte OVDE šta je Mitropolija SPC poručila DPS-u.

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA