Najnovije

ĐUKANOVIĆ DOBIO BRUTALAN ODGOVOR: Ko misli da će Milo u zaletanju na Svetoga Vasilija Ostroškog biti pobednik, prosto mu bilo!

Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je da se vara svako pojedinačno ili bilo koja institucija da može da pobedi državu Crnu Goru.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

"Ja nerado odgovoram logikom snage i logikom sile, ali mislim da o svim pitanjima, pa i onim važnim oko kojih se drastično razlikujemo da je moguće tolerantno razgovarati. Ali, kada vas dovedu u situaciju da morate odgovoriti na njihove argumente onda želim da kažem da se vara svako pojedinačno ili bilo koja institucija da može da pobedi bilo koju državu, ukljućujući i državu Crnu Goru", poručio je Đukanović u emisiji Živa istina.

On je rekao da je u prošlosti bilo takvih pokušaja.

"Videli ste kako je to završeno i videli ste da su polomili zube oni koji su mislili da ruše državu. Ko god nam sada preti svojom spremnošću da će da se spali, da se žrtvuje, da nema boljeg momenta da se postane svetac nego sada da se napravi neko samoubistvo, mora da dobije jasan odgovor. Mnogo nas je više na ovoj strani, koji smo sve u životu do sada dali da ispravimo jednu istorijsku nepravdu i da obnovimo crnogorsku državu, koji smo vrlo ponosni na to svoje ostvarenje, i spremni smo da svim mogućim sredstvima branimo taj državni krov nad glavom", poručio je Đukanović i dodao:

"Prema tome nemojte nam se zaletati, najljubaznije vas molimo".

Ne namećite narodu izbor crkve

Nova srpska demokratija poručila je Milu Đukanoviću i državi da, kako kažu, ne nameću narodu izbor crkve jer je u tom slučaju, kako ističu u NSD, država ta koja može prestati da postoji, a ne crkva.

“Mi se ne zalećemo, mi čekamo pred svetinjama našu braću koju je Đukanović zarobio da nam kažu jesmo li braća i jesmo li narod Svetog Vasilija Ostroškog”, poručuju iz NSD.

U toj stranci kažu da je uslov opstanka Crne Gore da poštuje crkvu u kojoj je službovao Sveti Vasilije Ostroški.

“Koji je bio njen episkop zahumski i koji ni na jedan način tada nije pripadao prostoru Crne Gore, ali je zavredio svetost kod Gospoda koju je nesebično izlio i na Crnu Goru”, stoji u saopštenju NSD.

Predsednika i premijera Mila Đukanovića i Duška Markovića optužuju za progon crkve i otimanje hramova.

“Svete se Svetom Vasiliju za njegovu dobrotu i svetost. I onda Đukanović ima obraza da nekome kaže da se ne zaleće, a on se zaleće na Svetoga Vasilija Ostroškog. Ko misli da će Milo u tom zaletanju biti pobednik, prosto mu bilo. Kao i onima koji će na Svetog Vasilija jurišati sa njim. Mi pravoslavni treba da ostanemo smireni i da verujemo da će nas Bog naučiti kako da nasilnicima odgovorimo na najbolji način”, zaključuje se u saopštenju NSD.

Pročitajte OVDE kakav je teror protiv Srba započeo Milo Đukanović.

Izvor: RTCG

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA