Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Podmukli fanatici HTŠ-a: Protivtenkovskom vođenom raketom na pešadiju! Veliki broj stradalih vojnika SAA

DŽihadisti su objavili video snimak raketnog napada u kojem je poginulo nekoliko sirijskih vojnika u istočnom Idlibu. DŽihadisti su napali skup sirijske vojske u blizini napuštene baze u istočnom Idlibu.

DŽihadisti HTŠ (Foto: Jutjub)

Grupa džihadista, Hadžat Tahrir al-Šama, upotrebila je protivtenkovsku vođenu raketu proizvedenu u SAD kako bi ubila sirijske vojnike u blizini vojnog aerodroma Abu Duhur. U ponedeljak, džihadisti Hadžat Tahrir al-Šama pokrenuli su smrtonosni raketni napad koji je rezultirao velikim brojem žrtava u redovima Sirijske arapske vojske (SAA), javio je izvor u blizini Abu Duhura.

Prema vojnom izvoru, džihadisti su ispalili američki projektil TOV prema grupi vojnika sirijske vojske u zapadnom selu Abu Duhura, u blizini grada Al-Sukarija. Izvor je rekao da je protivtenkovska vođena raketa uspela da pogodi ciljanu metu, ubivši i ranivši više od 25 vojnika sirijske vojske.

On je rekao da je potvrđeno da je sedam vojnika poginulo, a 22 osobe su hospitalizovane kao posledica ranjavanja koje su pretrpele napadom džihadista. Izvor je dodao da sirijska vojska pokreće osvetničke napade preko južnog Idliba kao odgovor na džihadistički raketni napad.

Sirijski avioni se spremaju za pokretanje vazdušnih napada.

Rusija do zuba naoružava susednu zemlju. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vrhovni komandant DŽabhat al Nusre pao u komu posle žestokog napada SAA na glavni štab HTŠ-a u Idlibu.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA