Najnovije

Ameri se uzalud nadaju da je „Posejdon“ tek „ruska propaganda“

Sjedinjene Države će posle konačnog izlaska iz Sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa početi da proizvode te dosad zabranjene rakete, konsultujući se sa svojim partnerima i saveznicima – potvrdila je Andrea Tompson.

Posejdon (Foto: Jutjub)

A ona nije bilo ko, jer – zamenik je državnog sekretara SAD za kontrolu naoružanja i međunarodnu bezbednost.

Utoliko je važnije što je Tompson tek onako, faktički uzgred, rekla da Vašington očekuje da se Rusija „vrati poštovanju sporazuma“. Ovim je ponovila američku tvrdnju da SAD napuštaju sporazum jer ga Moskva krši, a kad bi prestala – Vašington bi, tobože odustao od njegovog napuštanja (krajem jula).

Za razliku od ove „prodaje magle“, Tompson je sasvim određeno rekla da njena zemlja ostaje privržena kontroli nuklearnog naoružanja i da `standardi` koji važe u toj oblasti „ostaju nepromenjeni“.

Komentarišući izjavu ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua (da će Moskva napraviti kopnenu verziju krstareće rakete „Kalibar“ i hipersoničnu kopnenu raketu velikog dometa), bila je takođe prilično određena:
         
„Po svaku cenu ćemo štiti bezbednost američkog naroda. Proizvodićemo novo naoružanje i usavršavati i modernizovati postojeće“.


         
Tompson je – imajući u vidu informacije o „Posejdonu“, ruskom podvodnom atomskom supertorpedu sa neograničenim dometom – rekla da je to ruska propaganda. Učinila je to u ovom kontekstu:

„Suočavamo se sda celim spektrom pretnji sa strane Rusije i drugih zemalja. Međutim, američka armija je najmoćnija na svetu, a to će i ostati. Ne verujem previše ruskoj propagandi, a imam puno poverenje u naše oružane snage“.

Dodala je da novo američko naoružavanje navodno neće biti reakcija na naoružavanje Rusije već da ga diktira potreba da se „po svaku cenu zaštite Amerikanci“.

usija je objavila da je minule nedelje završila „ključnu etapu testiranja Posejdona“.

Moskovski vojni eksperti tvrde da će „Posejdon“ biti neranjiv jer će razvijati velike brzine (do 200 kilometra na sati), zaranjati dublje od 100 metara i kretati se – nepredvidljivo.

„Posejdon“ će zahvaljujući malom atomskom reaktoru koji će ga pokretati imati „interkontinentalni domet“.

Iran predstavio novi projektil – Netanijahuu pozlilo i otkazao let u Austriju! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA