Najnovije

DRAŽA MIHAILOVIĆ POBEDIO NA SUDU: Crnogorci ne mogu da zabrane njega i kralja Petra

Suzana Milić, koja je donela odluke u oba predmeta, smatra da nije došlo do kršenja ovog člana Krivičnog zakonika, jer pravljena dela ne predstavljaju to krivično delo

General Draža Mihailović (Foto: Jutjub)

Više državno tužilaštvo u Podgorici odbacilo je dve krivične prijave Crnogorskog pokreta za organizovanje parastosa vrhovnom komandantu četničkih jedinica u Drugom svetskom ratu Dragoljubu Draži Mihailoviću i zbog sanacije spomen obeležja srpskom i jugoslovenskom kralju Petru Karađorđeviću u Budvi ocenjujući da ti događaji ne predstavljaju izazivanje rasne, nacionalne i verske mržnje, piše Pobjeda.

Stevo Vučinić, ispred Crnogorskog pokreta tokom 2018. godine podneo je dve krivične prijave navodeći da služenje parostosa đeneralu kraljevske vojske i sanacija spomen obeležja kralju Petru izaziva „nacionalne, rasne i verske mržnje“.

Državna tužiteljka u Višem državom tužilaštvu u Podgorici Suzana Milić, koja je donela odluke u oba predmeta, smatra da nije došlo do kršenja ovog člana Krivičnog zakonika, jer prijavljena dela ne predstavljaju to krivično delo.

Podsetimo NVO „Srpski soko“ održao je pomen stradaloj carskoj porodici Romanov i stradalom đeneralu Dragoljubu Draži Mihailoviću 17. jula 2018. u Crkvi Svetog Nikole u Zlijebima.

Dok odluku o odnovi spomenika kralju Petru Oslobodiocu u Budvi, Opština Budva donela je takođe prošle, 2018. godine.

Da li će Crnogorci ići u NATO misije, saznajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Najveći mural u Srbiji u čast kralja Petra

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA