Najnovije

RUSKI FSB LIKVIDIRAO OPASNOG TERORISTU PO KRATKOM POSTUPKU: Zapucao na specijalce i bacio ručnu bombu, pa ubijen (VIDEO)

Ruske bezbednosne snage likvidirale su teroristu u Samarskoj oblasti koji je planirao da postavi i detonira eksplozivnu napravu na mestu gde se okuplja veliki broj ljudi, saopštio je ruski Nacionalni antiteroristički komitet.

FSB u akciji (Foto: Jutjub)

Kako se navodi, pripadnici Federalne službe bezbednosti (FSB) dobili su informaciju da se naoružano lice koje je planiralo da izvede teroristički napad nalazi u jednoj privatnoj kući u selu Jekaterinovka, te je pokrenuta operacija hapšenja.

Međutim, nakon što je teroristi rečeno da spusti oružje on je otvorio vatru na pripadnike FSB, a zatim u njihovom pravcu bacio ručnu bombu, nakon čega je ubrzo likvidiran.

Prema preliminarnim informacijama, on je bio pripadnik jedne međunarodne terorističke organizacije, iako se ne precizira koje, ali se dodaje i da je održavao kontakt sa istomišljenicima u inostranstvu.

Takođe, prilikom pretresa kuće u kojoj se nalazio pronađeno je vatreno oružje, municija, ali i pripremljena improvizovana eksplozivna naprava.

U toku je istraga kako bi se utvrdilo da li je terorista delovao sam ili je imao pomoć.

U Venecueli SAD prvi put upotrebile tajanstveno oružje. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA