Najnovije

OVIM POTEZOM JE VLAST DALA KOSOVU ARGUMENT DRŽAVNOSTI: Ovo ide na ruku šiptarskim separatistima

Srpska radikalna stranka najoštrije osuđuje najavljenu nameru državnog rukovodstva da zatraži međunarodnu arbitražu zbog taksi koje je na srpsku robu uvela vlast samoproklamovane države Kosovo, rečeno je u saopštenju te stranke.

Kosovo je Srbija (Ilustracija: Pravda)

'’Unapred se zna da bi odluka arbitraže bila na štetu Srbije i da bi takva odluka išla na ruku šiptarskim separatistima, te da bi im u međunarodnim odnosima služila kao argument za priznavanje državnosti. Međunarodna arbitraža moguća je samo između priznatih država i Srbija ne sme da se igra da lažnu državu Kosovo pominje u tom kontekstu.

Kada bi Sjedinjene Američke Države i velike zapadne sile bile iskrene u nameri da vlasti lažne države Kosovo ukinu takse, kojima se krši CEFTA sporazum, te takse bi odavno bile ukinute, a verovatno ne bi bile ni uvedene bez saglasnosti njihovih zapadnih gazda'’, stoji u saopštenju SRS.

Srpski radikali su još jedanput pozvali predsednika i Vladu Republike Srbije da neodložno prekinu pregovore oko ulaska Srbije u Evropsku uniju i da se konačno opredele za bezrezervnu saradnju sa Ruskom Federacijom i drugim prijateljskim zemljama, jer je to jedini način za rešavanje pitanja Kosova i Metohije i očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše države.

Šta je Šešelj poručio Obradoviću, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šešeljev govor na 20. godišnjicu bombardovanja SRJ

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA