Najnovije

ZAHAROVA: ''Ukrajinci mi nisu braća!''

Marija Zaharova, portparol Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije, rekla je da narod Zkrajine ne oseća kao bratski, uprkos zajedničkoj istoriji koja povezuje ove dve zemlje.

Marija Zaharova (Foto: RIA Novosti)

„Ja, na primer, ja, kao pojedinac, ne osećam nekakvu, da tako kažem, povezanost u bratskim odnosima sa narodom Ukrajine. Govorim o svom unutrašnjem osećaju. Ocene koje su date o bratskom narodu ... pa, ne znam, starija generacija to može da oseti.

Na primer, već pripadam nekom drugom. Imamo zajedničku istoriju, ali ne delim senzacije “, rekla je Zaharova u emisiji radija Eho Moskve.

Prema njenim rečima, trenutna situacija u Ukrajini je veoma složena i dramatična u istorijskom kontekstu. Ona je naglasila da će predstojeći drugi krug predsedničkih izbora ostati "izbor ukrajinskog naroda - to su ukrajinski građani koji biraju svog predsednika, a profesija nema nikakve veze sa tim". U isto vreme, Zaharova je podsetila na poslednje predsedničke izbore u Ukrajini, koji su održani 2014. godine nakon '’Evromajdana'’.

„Glavna stvar je konsolidacija društva. Pamtimo izbore 2014. godine. Danas nas svi pitaju - priznajete ih ili ne? Pa, prvo, moraju se održati ...

Sve, uključujući i Rusiju, tokom nekoliko godina, čini mi se, samo je dalo Kijevu kredit za izgradnju vlastite državnosti.

2014. godine Porošenko pobeđuje na izborima - nije da postoji potreba da se govori o kršenjima ili pričama o tome, tu si samo morao da se okreneš u drugom pravcu i kažeš: “Da li si izabrao sve? Da li ste zaboravili koje pod kakvim formulacijama smo mi priznaki?

Ovo pitanje se odnosilo na činjenicu da je ovo šansa, zajam koji se daje Ukrajini kao državi, uzimajući u obzir sve reči o bratskom narodu ”, dodala je ona.

Predsednički izbori održani su 31. marta u Ukrajini. Prema CIK-u, nijedan od kandidata nije dobio potreban broj glasova za pobedu u prvom krugu. Drugi krug će se održati 21. aprila. Vođa prvog kruga, Vladimir Zelenski, i sadašnji predsednik, Petro Porošenko, učestvovaće u drugom krugu.

Kako je Kijev otpisao Donbas, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zelenski sahranjuje Porošenka

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA