Najnovije

ONI SU STIGLI U POMOĆ DŽIHADISTIMA! Sirijski Tigrovi će sada imati pune ruke posla, jer Al Kaida nije jedini neprijatelj u Idlibu! (VIDEO)

Nacionalni oslobodilački front (NLF), kog podržava Turska, poslao je veliki konvoj pojačanja na liniju fronta Idlib-Hama dok se spremaju za odbranu svojih teritorija od Sirijske arapske vojske (SAA).

Borac Nacionalnog oslobodilačkog fronta u Idlibu (Foto: Jutjub)

Prema izveštaju sa ovog fronta, Nacionalni oslobodilački front preusmerio je trupe iz nekoliko oblasti u severozapadnoj Siriji, uključujući i Alep i Idlib. Rečeno je da su pobunjenici, koje podržavaju Turci, uglavnom rasporedili pojačanja na severnu i severozapadnu osu Hame; tu je i sirijska vojska počela da nagomilava svoje trupe.

Vojni izvor u gradu Mardeh rekao je u utorak da je sirijska vojska već poslala nekoliko jedinica na liniju fronta Hama-Idlib; ove grupe uključuju snage Tigrova, Četvrtu oklopnu diviziju i Republikansku gardu. Nekoliko paravojnih grupa lojalnih sirijskoj vladi takođe će učestvovati u ofanzivi, jer nastoje da isteraju Hadžat Tahrir al-Šam i Nacionalni oslobodilački front iz demilitarizovane zone.

Demilitarizovana zona je prvi put uspostavljena sredinom septembra i trebalo je da bude u potpunosti implementirana do oktobra; međutim, pobunjeničke snage odbile su da se povuku iz tog područja.

Turski mediji bruje. Pogledajte OVDE koga Izrael naoružava u Siriji.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA