Najnovije

HEROJSTVO MLADOG RUSA: Razneo se bombom da ne padne živ u ruke neprijatelju (FOTO)

U rejonu naseljenog mesta Lugansko poginuo je jedan borac Luganske narodne armije. Naime, do incidenta je došlo prilikom međusobne razmene vatre između dve izviđačke grupe, koje su najverovatnije operisale u tampon zoni između dve linije fronta. 22-godišnji borac se razneo bombom da ne padne živ u ruke neprijatelju.

Razneo se bombom da ne padne živ u ruke neprijatelju (Foto: VK kontakt)

Prilikom sukoba ranjen je jedan borac LNR. On je zadobio nekoliko prostrelnih rana usled kojih nije mogao više da se kreće. Pozicija na kojoj se nalazio ranjeni vojnik je tučena iz različitog automatskog oružja, a dejstvovali su automatski bacači granata i snajperi.  Nikako se nije moglo prići do ranjenog borca.

U jednom momentu, prema ranjeniku je krenula jedna veća ukrajinska grupa vojnika koja je htela da ga zarobi. Ranjeni vojnik je otvorio vatru na ovu grupu i zadržavao je sve vreme dok je kod sebe imao metaka. Uvidevši da će pasti u ruke neprijatelju koji se po pravilu nemilosrdno obračunava sa ratnim zarobljenicima, vojnik je iz džepa izvadio ručnu bombu, stavio ispod sebe i aktivirao . Od posledica eksplozija ranjeni vojnik je na licu mesta ostao mrtav.

Kasnije se saznao i identitet poginulog boraca. Radi se o 22-godišnjem Konstantinu Aleksadroviču Varganovu (1997), koji je bio u sastavu 7. samostalne motorizovane brigade. Poginuli borac je rodom iz Gorlovke.

Španija je povukla fregatu koja je bila deo američke borbene udarne grupe, koja je putovala u Persijski zaliv kako bi "poslala poruku" Iranu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA