Najnovije

ŠTA SE TO ZAKUVAVA? Teroristi udarili na ruski bastion u Siriji, Hmejmim im je trn u oku (FOTO)

Teroristi su za mesec dana 12 puta pokušali da granatiraju avio-bazu Hmejmim u Siriji višecevnim bacačima raketa i dronova, ali su sva granatiranja odbijena, izjavio je rukovodilac ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji Viktor Kupčišin.

Hmejmim (Foto: mil.ru)

On je naglasio da nelegalne oružane grupe, koje se nalaze u zoni deeskalacije Idlib, ne prestaju sa pokušajima bombardovanja vazduhoplovne baze Hmejmim i položaja sirijskih vladinih snaga u provinciji Latakiji pomoću bacača raketa i bespilotnih letelica.

„Tako je iz zapadnih regiona te zone od početka aprila ove godine izvršeno 12 granatiranja, od kojih je osam bilo uz pomoć bespilotnih letelica“, objasnio je Kupčišin.

Načelnik Centra istakao je da su svi napadi odbijeni i da nije bilo oštećenja objekata u bazi. Prilikom odbijanja granatiranja uništeno je 12 bespilotnih letelica.

„Prema postojećim podacima, granatiranje vazdušne baze Hmejmim izvršavano je iz područja Kalat el Mudik i Bab Atika“, dodao je on.

Američki novinar lažnom slikom optužio Madurove pristalice da pucaju na narod, javnost ga "sahranila". Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA