Najnovije

HADŽAT TAHRIR AL-ŠAM NAPADA: Evo koji grad su zauzeli teroristi

Hadžat Tahrir al-Šam i njeni saveznici pokrenuli su masovni napad na Sirijsku arapsku vojsku (SAA) u severozapadnoj Hami nekoliko sati nakon objave novog privremenog prekida vatre u regiji.

Hadžat Tahrir al Šam (Foto: jutjub)

Nacionalni front za oslobođenje, koji podržava Turska, i nekoliko pripadnika Al Kaide, navodno podržavaju trenutni napad, koji je usmeren na grad Al Hvajz. SAA je zarobio grad ranije ovog meseca.

Pro-vladini izvori najavili su prekid vatre 48 sati ujutru 31. maja, nekoliko sati pre početka HTŠ-ovog napada, koji je naterao sirijske arapske vazdušne snage (SAAF) i ruske vazduhoplovne snage da nastave sa vazdušnim napadima.

Pristalice HTŠ-a tvrde da su borci terorističke grupe uspešno upali u Al Hvajz, nakon što su uništili odbranu SAA-a u gradu. Međutim, pro-vladini aktivisti i dalje negiraju te tvrdnje.

Ranije ovog meseca, HTŠ i njegovi saveznici pod pokroviteljstvom Turske sabotirali su slično primirje tako što su nastavili sa raketnim napadima na zračnu luku Hmeimim, i čak pokrenuli kopnenu ofanzivu u severnoj Hami.

Uprkos ovim ponovljenim kršenjima, Dmitrij Peskov, glasnogovornik Kremlja, ranije je rekao da je prekid vatre u Idlibu "neophodan", držeći Tursku odgovornom za prekid napada od strane militanata.



Tači ponovo preti Srbiji, pročitajte o tome više OVDE.


Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA