Najnovije

IZRAELCI UDARILI SA SVIH STRANA, IZ SVIH RASPOLOŽIVIH SREDSTAVA: Sada i mornarica iskaljuje gnev nad pojasom Gaze! (VIDEO)

Izraelske vazduhoplovne snage, zajedno sa izraelskom mornaricom, pokrenule su masovni napad duž obale Gaze, javili su lokalni aktivisti iz zapadnih oblasti ove palestinske regije.

Izraelska vojska (Foto: Jutjub)

Prema izveštajima, izraelske vazdušne i mornaričke snage snažno su ciljale na gradove Kan Junis i Rafa, zajedno sa okruzima Al-Ramal i Al-Zejtun, što je izazvalo snažne eksplozije koje su se mogle čuti širom Gaze. U izveštajima se navodi da je nekoliko raketa pogodilo Keškou u istočnom Al-Zejtunu, dok je nekoliko projektila pogodilo baze Palestinskog islamskog džihada (PIDŽ) i Al-Kuds Brigade (Livaa Al-Kuds).

PIDŽ je preko svog zvaničnog medijskog krila izvestio da su najmanje dva njihova borca ubijena tokom snažnog bombardovanja izraelskih oružanih snaga jutros. PIDŽ je dodao da su dvojica boraca ubijenih tokom teškog bombardovanja jutros Mahmud Sobhi Isa i Favzi Bavadi; javljeno je da su mrtvi nakon što su izraelski projektili pogodili logor Al-Burejdž u pojasu Gaze.

Izraelski napad je večeras izveden kao odgovor na nekoliko projektila ispaljenih od strane PIDŽ i Al-Kuds brigade na izraelska naselja u blizini Pojasa Gaze.

Sukobi se nastavljaju. Hamas ne prestaje da raketira Izrael. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA