Najnovije

ASAD IMA PORUKU ZA SRPSKI NAROD: Narod naših zemalja se suprotstavlja agresorima(VIDEO)

Sirijski predsednik Bašar Asad primio je patrijarha Irineja, poglavara Srpske pravoslavne crkve, saopštila je pres služba sirijskog predsednika.

Irinej i Asad (Foto: Alikbaria Sirija)

Tokom sastanka, Asad je naglasio da su i Sirija i Srbija podvrgnute pokušajima spoljne intervencije kako bi se uništio suverenitet, ali da se "narod naših zemalja suprotstavlja agresorima". On je takođe istakao snažne odnose između naroda Sirijske Arapske Republike i Republike Srbije.

Predsednik Asad je naglasio da je ono čemu su i Sirija i Srbija izložene, pokušaji stranog uplitanja da se podrije suverenitet država i da se potkopa njihova društvena struktura, ali da narodi dveju zemalja stoje čvrsto pred tim izazovima i pokušajima, što predstavlja čvrstu osnovu za izgradnju jakog dijaloga i saradnje, a kojim bi se uspostavila osnova za dugoročni odnos koji bi služio interesima dvaju naroda.

Kako se navodi, patrijarh Irinej je izrazio uverenje da će Sirija biti u stanju da prevaziđe teške uslove u kojima se našla i da će povratiti "istorijsku ulogu države, koja je nosilac stabilnosti, mira i ljubavi u regionu".

On je naglasio odlučnost i nameru sirijskog naroda da ostane ujedinjen protiv terorizma, a čemu se, kako je rekao, lično uverio tokom posete.

Patrijarh je visoko ocenio principijelne i snažne stavove predsednika Asada u podršci Srbiji u odnosu na Kosovo.

Predsednik Asad je takođe, sa svoje strane, izrazio ponos zbog dubokih humanitarnih stavova patrijarha Irineja da promoviše vrednosti ljubavi i odbacivanje ekstremizma.

Patrijarh Irinej stigao je u subotu u posetu Siriji. Tokom posete, održao je nekoliko molitvi u hramovima Sirije, a nakon posete, takođe planira da poseti nekoliko manastira u Libanu.

O junačkoj pogibiji ruskog specijalca koji je voleo Srbiju čitajte OVDE.

Izvor: Vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA