Najnovije

SUROVO RAZARANJE NEPRIJATELJA: Sirijska avijacija bombardovala nekoliko legla džihadista! Pogođena baza dronova!

Sirijske arapske vazduhoplovne snage (SiAAF) izvele su u četvrtak nekoliko vazdušnih napada iznad pokrajine Idlib pogodivši brojna mesta koja su pripadala džihadističkim pobunjenicima.

Sirijska ratna avijacija (Foto: Jutjub)

Među ciljevima za sirijsko ratno vazduhoplovstvo bila je bespilotna baza koja je pripadala Islamskoj stranci koju predvodi Turkestanska islamska partija; navodno je ova instalacija smeštena u gradu Al Šugur u blizini strateškog grada DŽisr Al Šugur u Idlibu.

Obaveštajni izvori navodno su za arapsku verziju novinske agencije Sputnjik rekli da baza nije proizvodila samo bespilotne letelice (UAV), već i eksplozivne bombe koje su korišćene za napad na rusku vazduhoplovnu bazu Hmejmim u blizini primorskog grada DŽableha.

Turkestanska islamska partija jedna je od najmoćnijih džihadističkih grupa koja trenutno deluje na severu Sirije.

Ova grupa, koju čine uglavnom strani džihadisti iz zemalja poput Kine i Uzbekistana, pokazala se kao jedna od najefikasnijih militantnih snaga, jer su retko izgubile bilo koju teritoriju pod svojom kontrolom.

Pored ovih udara, sirijske vazduhoplovne snage ciljale su i položaje Hadžat Tahrir Al Šama unutar gradova Kafr Nabl, Dar Al Kabira, Hazarin, Kafr Roma i nekoliko lokacija u oblasti DŽabal Al Arba'in u Idlibu.

Učinili su sve ali je Putinova “Ujedinjena Rusija” glatko pobedila! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA