Najnovije

AMERI, SATELITSKI SNIMCI NE LAŽU - OVO JE VAŠA BAZA PRE I POSLE IRANSKOG RAKETIRANJA! Vašington uhvaćen u prevari, šta li su još slagali?!

Prema informacijama iračke vojske, na zračnu bazu Ain al-Asad u iračkoj provinciji Anbar, koju koriste snage koalicije na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama, kao i na bazu u kurdskom gradu Erbilu, ispaljene su 22 rakete.

Satelitski snimci ne lažu (Foto: printskrin)

- Nijedan Amerikanac nije povređen u napadu iranskog režima. Nismo pretrpeli žrtve. Svi su naši vojnici na sigurnom, a u bazama je pričinjena manja šteta - rekao je američki predsednik Donald Tramp u obraćanju naciji u sredu.

Napadi su usledili nekoliko sati nakon što je američki ministar odbrane Mark Esper upozorio da SAD može očekivati odmazdu za ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija u američkom napadu bespilotnom letelicom u Iraku u petak.

Prema rečima nezavisnog eksperta za kontrolu oružja, satelitske fotografije baza pokazuju da su napadi za cilj imali ubijanje američkog osoblja.

- Ciljali su na američki dio baze. Nameravali su ga pogoditi i pogodili su ga - kaže DŽefri Levis sa Instituta za međunarodne studije Midleburi u Montereyu u Kaliforniji.

Dve satelitske fotografije, koje je Rojtersu prosledio Planet Labs, ilustriraju pet udara koji su, kako se čini, uništili ili oštetili najmanje sedam zgrada i drugu infrastrukturu.

Tri pogođena objekta, kako se čini, bili su hangari u kojima su održavani avioni.

Gađane proiranske snage u Siriji. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Al DŽazira

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA