Najnovije

GDE STE POŠLI?! DŽihadisti ponovo napali SAA u Idlibu, a onda ih je sirijska vojska potpuno razbila!

Pripadnici terorističke grupe Hadžat Tahrir al-Šam i njihovih saveznika napali su položaje Sirijske arapske armije (SAA) u provinciji Idlib.

Pripadnici SAA (Foto: Jutjub)

Teroristička grupa je napala grad Al-Tah, koji je jedan od najvećih urbanih centara na jugoistoku Idliba. Sirijska vojska je oslobodila ovaj grad pre mesec dana,

Kako su preneli mediji bliski džihadistima, dvojica bombaša samoubica su u odvojenim akcijama izveli napad na grad kako bi oslabili odbranu i omogućili teroristi da uđu u Al-Tah.

Međutim, pripadnici SAA su osujetili ovaj napad, likvidirali neprijatelja i osujetili njihov plan.

Borci Hadžata Tahrira al-Šama su prošle nedelje pokrenuli sličan napad na Al-Tah i Jarjanaz, ali je SAA odbila napad u roku od nekoliko sati. Teroristička grupa je tom prilikom doživela teške gubitke, a više od 30 džihadista je ubijeno ili ranjeno.

Jedan vojni izvor je preneo da SAA ne želi da trpi neprijateljske provokacije i da je spremna da krene u veliku kopnenu ofanzivu na Idlib kako bi ovu oblast u potpunosti oslobodila od neprijatelja.

Takođe, navodi se da je u istočnom delu Idliba došlo do razmene vatre između sirijskih i turskih snaga oko osmatračkog mesta Mar Hathat. Turske snage su potom granatirale položaje SAA oko Jarjanaza, a sirijska vojska je napadnuta i sa osmatračnice u Sarmanu. SAA je uzvratila na ove napade, a nema još informacija o eventualnim žrtvama.

Pročitajte OVDE kako su se proveli teroristi kada su napali SAA u Idlibu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA