Najnovije

NOVE VLADE NI NA VIDIKU! Mustafa poručio Kurtiju: DSK ne odustaje od svojih zahteva za koaliciju sa Samoopredeljenjem

Demokratski savez Kosova (DSK) ne odustaje od svojih zahteva koje je prvobitno postavio kao uslov za zaključivanje koalicionog sporazuma sa Pokretom Samoopredeljenje.

Aljbin Kurti (Foto: Jutjub)

Nakon izbora potpredsednika Samoopredeljenja Glauka Konjufce za predsednika tzv. Skupštine Kosova, da bi DSK formirao koaliciju sa Samoopredeljenjem, mora da vrati mesto predsednika parlamenta, kao i da da garanciju za mesto predsednika Kosova, izjavio je neimenovani izvor iz DSK i dodao da će na sastanku Predsedništva DSK i parlamentarne grupe u ponedeljak 6. januara to biti stav te stranke.

DSK je poručio nakon konstitutivne sednice i izbora predsednika Skupštine iz Samoopredeljenja, da je to mesto trebalo da pripadne njima, kao što je to propisano tzv. Ustavom Kosova.

"Mi smo uradili svoj posao, deblokirali smo proces, uprkos tome što nismo dali saglasnost ili bili obavešteni da će Samoopredeljenje predložiti svog kandidata za predsednika Skupštine, a trebalo je da dobijemo to mesto prema koalicionom sporazumu", istakao je lider DSK Isa Mustafa.

Takođe, Samoopredeljenje razmišlja da ponudi DSK dodatno ministarstvo, umesto mesta predsednika Parlamenta, podelivši tako ministarstva 6 na 4 do izbora predsednika tzv. Kosova.

Međutim, iz DSK su poručili da neće prihvatiti takvu ponudu. DSK nije promenila stav ni o Ministarstvu unutrašnjih poslova, smatrajući da bi to ministrarstvo trebalo da pripadne njima, navodi se u tekstu.

DSK je zakazao dva sastanka za ponedeljak 6. januara, sastanak Predsedništva u 9 časova i sastanak parlamentarne grupe zakazan za 13 časova, dva časa pre konsultativnog sastanka lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija i predsednika Kosova Hašima Tačija.

Pročitajte OVDE ispovest praunuka vojvode Mišića.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA