Najnovije

SEJU SMRT PO SIRIJI: DŽihadisti dobili na poklon ambulantna kola, pa od njega napravili borbeno oklopno vozilo (FOTO/VIDEO)

Pripadnici terorističke grupe Hadžat Tahrir al-Šam, koja je blisko povezana sa Al-Kaidom, pretvorili su vozilo Hitne pomoći u borbeno oklopno vozilo.

Teroristi od vozila Hitne pomoći napravili borbeno vozilo (Foto: Jutjub)

Jedna humanitarna danska organizacija poklonila je vozilo Hitne pomoći sa svom opremom sirijskim opozicionim aktivistima 2013. godine.

Međutim, ovo vozilo je dospelo u ruke grupe džihadista, koji kontrolišu veliki deo Idliba.

Na društvenim mrežama pojavila se i unutrašnjost nekadašnjeg vozila Hitne pomoći. Pripadnici Hadžata Tahrira al-Šama su uklonili svu medicinsku opremu, a onda su u vozilo ubacili dve radio stanice sa komunikacionim sistemima.

Takođe, ovo vozilo je sada opremljeno sa borbenim sistemima, a kako prenose izvori sa linije fronta ono služi kao borbeno oklopno vozilo koji je opremljeno komunikacionim sistemima.

Međutim, teroristi su zadržali spoljni izgled vozila kako bi se zaštili od ruskih i sirijskih ratnih aviona, koji je bombarduju medicinska vozila.

Lokalni mediji podsećaju da teroristi i ovog puta zloupotrebljavaju humanitarnu pomoć, kao i da koriste civile kao ljudske štitove.

Pročitajte OVDE kako su džihadisti prošli u Idlibu kada su napali SAA.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA