Najnovije

NOVA GENERACIJA NAORUŽANJA STIŽE NA VELIKA VRATA: Tehnologijom za kontrolu pucanja, puška će sama tražiti i obarati mete!

Američka vojska razvija novu verziju tehnologije koju je nedavno demonstrirala izraelska kompanija Smart Šuter (Smart Shooter Ltd.), koja sarađuje sa Sig Sauerom (Sig Sauer), za takozvano oružje sledeće generacije, prenosi military. com.

Vojnik (Foto: pixabay. com)

Nova tehnologija naoružanja, koju je Sig Sauer predstavio na sajmu SHOT Show 2020, poznata je kao SMASH sistem za kontrolu pucanja i dizajnirana je za poboljšanje preciznosti na stacionarne ili pokretne ciljeve, danju ili noću.

"Trenutno se takmičimo za sledeću generaciju oružja", rekao je Devin Švajs iz Smart Šutera, "Mi to i dalje prilagođavamo, ali biće to prilično dobro rešenje."

Švajs je rekao da sistem SMASH „omogućava traženje, praćenje i uništavanje ciljeva“ koristeći optički sistem oružja i specijalni hvat pištolja koji omogućava pucanje samo „kada je garantovani pogodak“.

Prema promociji brendiranja, kada koristite SMASH, sve što treba kada pucate je da pogleda kroz SMASH optiku, uperite “krstić” u sredini nišana na metu, a zatim pritisnite dugme za praćenje mete postavljeno na štitniku oružja da biste obeležili cilj malim pravougaonikom pre povlačenjem okidača. Informacije prikupljene od SMASH optike šalju se na računar, a oružje puca samo ako je pogodak zagarantovan.

Ako se meta naglo pomeri, strelac mora da pomeri “krstić” na nišanu koje, kada je pravilno postavljeno oružje automatski puca.

Prema Švajsu, sistemu je potrebno do pet minuta da obradi informacije o ciljevima. Međutim, pucač može da puca ručno, bez upotrebe dugmeta za zaključavanje SMASH, u slučaju da je potreban brži pucanje na bližu metu.

Ko je izdao Putina za šaku dolara, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA