Najnovije

TARAMOUNT FILM VAM PREDSTAVLJA NA FESTU 2020: Nova ostvarenja DŽima DŽarmuša, Viljema Defoa, Kejsi Afleka, Kire Najtli...(VIDEO)

Distributerska kuća Taramount film i ove godine, na 48. po redu Međunarodnom filmskom festivalu - FESTU, publici predstavlja vrhunska filmska ostvarenja!

Insert iz filma "Mrtvi nikad ne umiru" (Foto: Taramount)

Pet filmova, renomiranih reditelja i sa nekim od najboljih glumaca i glumica današnjice, ljubitelji filmske umetnosti imaće ekskluzivnu priliku da pogledaju samo na FESTU.

MRTVI NE UMIRU

SAMO NA FESTU 2020.
28. februar u 22 – SAVA CENTAR
29. februar u 13.30– SAVA CENTAR
1. mart u 22 – Sinepleks UŠĆE sala 1
1. mart u 22.30 – Sinepleks UŠĆE sala 2

Režija: DŽim DŽarmuš
Uloge: Bil Marej, Adam Driver, Tilda Svinton, Kloe Sevinji, Stiv Bušemi, Dani Glover, Igi Pop
Scenario: DŽim DŽarmuš
Žanr: komedija, fantazija, horor

U malom, pospanom gradu Sentervil, nešto nije kako treba. Mesec je veliki i nisko na nebu, sati dnevne svetlosti postali su nepredvidivi, a životinje počinju da se ponašaju neobično. Niko ne zna zašto. Vesti su strašne, a naučnici zabrinuti. Ali niko nije u stanju da predvidi najopasniju pošast koja će uskoro preplaviti Sentervil: mrtve koji ne umiru. Oni ustaju iz grobova i divljački napadaju žive, goste se njihovim telima a na stavnovnicima grada je da se izbore da prežive.

SVETIONIK

SAMO NA FESTU 2020.

1. mart u 21.30 SAVA CENTAR
2. mart u 13.30 SAVA CENTAR
3. mart u 22 Sinepleks UŠĆE sala 1
3. mart u 22.30 Sinepleks UŠĆE sala 2

Režija: Robert Egers
Uloge: Robert Patinson, Viljem Defo
Scenario: Robert Egers, Maks Egers
Žanr: Drama

Reditelj sa vizijom, Robert Egers, koji stoji iza modernog horor remek-dela VEŠTICA, predstavlja vam ovu hipnotišuću i halucinacionu priču o dva čuvara svetionika koji se nalaze na dalekom i misterioznom ostrvu u Novoj Engleskoj osamdesetih godina dvadesetog veka.

SVETLOST ŽIVOTA MOG 

SAMO NA FESTU 2020.

4. mart u 16.30 SAVA CENTAR
5. mart u 19.30 Sinepleks UŠĆE sala 1
5. mart u 20 SinepleksUŠĆE sala 2

Režija: Kejsi Aflek
Uloge: Kejsi Aflek, Ana Pinovski, Tom Bover, Elizabet Mos
Scenario: Kejsi Aflek
Žanr: Drama, SF, triler

Otac priča priču svom sinu. Veče je i njih dvojica leže u šatoru u sred šume. „Krpa” je nadimak koji je otac dao sinu – on sluša priču i postavlja pitanja. Imaju sve vreme ovog sveta. Ono što je na prvi pogled idilično, pretvoriće se u neverovatnu situaciju: u ovom post-pandemičnom svetu otac čini sve što je u njegovoj moći kako bi zaštitio sina. Iscrpene, prihvatiće ih tri stara čoveka, što će dati nadu da je opasnost prošla i da su možda našli i dom i surogat porodicu. Ali ovo je očajan i nasilan svet i roditelj i dete će uskoro shvatiti da su izgubljeni.

Dok čovečanstvo grabi ka svojoj propasti, ne brine nas sudbina vrste, već jednog jedinog deteta. Dečija priroda zahteva promene. Nevinost se izgubila. Nesreća dolazi. Priroda deluje indiferentno.

U ovom filmu Kejsi Aflek koji tumači ulogu oca, predstavlja nam svoj debitantski film, za koji je pisao scenario. U filmu koji je miks drame o preživljavanju i priči i starosti koja je neumitna, on otkriva distopijsku porodičnu priču.

ZVANIČNE TAJNE 

SAMO NA FESTU 2020.

5. mart u 16.30 SAVA CENTAR
6. mart u 19.30 Sinepleks UŠĆE sala 1
6. mart u 20 Sinepleks UŠĆE sala 1

Režija: Gavin Hud

Uloge: Kira Najtli, Met Smit, Metju Gud, Ris Ifans, Ralf Hajns
Scenario: Gregori Bernštajn
Žanr: Biografija, drama, krimi

Dok britanski i američki političari razmatraju napad na Irak 2003. godine, prevoditeljka u Vladinom štabu za komunikacije, Ketrin Gan, pušta poverljivi mejl kojim se poziva na špijuniranje i prisiljavanje članova Saveta bezbednosti UN da rezolucijom odobre rat. Ona se optužuje da je prekršila Zakon o tajnosti podataka i odlazi u zatvor. Ketrin i njeni advokati kreću u borbu za njenu odbranu. Dok su joj ugroženi život, sloboda i brak, Ketrin mora ostati uz svoja ubeđenja.

HARIJET

SAMO NA FESTU 2020.

29. februar u 20, DOM OMLADINE BEOGRADA
1. mart u 17, Sinepleks UŠĆE, sala 1
1. mart u 17.30, Sinepleks UŠĆE, sala 2

Režija: Kasi Lemons
Uloge:  Sintija Erivo, Lesle Odom Jr., DŽo Alvyn, Klark Peters
Scenario: Gregori Alen Hovard, Kasi Lemons
Žanr: Biografija, drama

Dorčester Kantri, Merilend 1849. godina. Araminta Minti Ros (Sintija Erivo) je rob na plantaži Brodes i nada se da će jednoga dana uspeti da pobegne i izgradi bolji život za svoju porodicu. Kada robovlasnik i paroh Edvard Brodes iznenada umre, Minti će se suočiti sa strašnom sudbinom, prodaće je novom vlasniku na jug i više nikada neće biti u prilici da vidi svoje najmilije. Nakon što je iskusila snažno predskazanje, shvata da je pred njom samo jedan put. Mora da beži. Ali, to što ostavlja za sobom jedini dom za koji je znala donosi veliku opasnost. Moraće sama da pređe kilometre i kilometre puta kroz divljinu, dok je samo Bog i Severnjača vode, a sve vreme je progoni osvetoljubivi Brodesov sin, Gideon (DŽo Alvin).

Pročitajte OVDE   novosti iz Sinepleks bioskopa.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA