Najnovije

OVE SANKCIJE ĆE ZAISTA ZAPALITI SVET: Traže od Putina početak rata protiv sponzora terorizma!

MOSKVA - Teroriste u Siriji finansira oko 40 zemalja, među kojima su i neke od članica G20, izjavio je pre dva dana, na Samitu G20 u Antaliji, ruski predsednik Vladimir Putin.
Savet Federacije RF (Foto: council.gov.ru)

Savet Federacije RF (Foto: council.gov.ru)

Ovako otvorene i veoma teške optužbe i reči ruskog lidera skrenule su pažnju svetske javnosti, ali Kremlj još uvek nije otkrio o kojih 40 zemalja se radi. Međutim, bez obzira što se trenutno može samo nagađati o kojim zemljama je reč i o kojim članicama G20 je Putin govorio, Savet Federacije RF pokrenuo je inicijativu koja bi mogla značiti početak globalnog sukoba. Naime, Savet Federacije RF predložio je da na nivou Ujedinjenih Nacija budu uvedene sankcije svim zemljama koje sponzorišu i finansiraju terorizam. Teroristički akt u Parizu je promenio stvari na geopolitičkoj sceni i ubrzao neke procese, pa tako ideja o savezništvu Rusije i Zapada nije više tako daleka. Ideja o širokoj koaliciji Rusije, Amerike i Evrope u borbi protiv Islamske države postaje nešto što niko više ne može zaustaviti, pa čak i sam američki predsednik, Barak Obama, danas je izjavio da je "Rusija konstruktivan partner u Siriji". Rusija i Zapad vode rat sankcijama već duže od godinu dana i taj rat ima negativne posledice i po Rusiju i po Zapad, ma koliko to oni ne priznavali, ali ukoliko Rusija u savezništvu sa evroatlantističkim blokom uvede sankcije protiv zemalja koje sponzorišu terorizam i koje praktično stoje iza brenda "Islamska država", svet će kročiti na putanju velikog ratnog sukoba. Podsećamo, Vladimir Putin, prilikom svog gostovanja u NJujorku u sedištu Ujedinjenih Nacija, poručio je još tada zemljama koje "koketiraju" sa teroristima da je to veoma opasna igra, takođe otvoreno govoreći da određene zemlje finansiraju terorizam za postizanje svojih kratkoročnih političkih ciljeva. Putin je upozorio da stvari mogu izmaći kontroli. "Oni nisu ništa gluplji od vas." - rekao je oštro tada Putin otvoreno prekoravajući svetske lidere koji sarađuju sa terorističkim grupama. Putin ni tada nije direktno imenovao zemlje na koje misli, ali iz svega rečenog jasno je da okrivljuje Sjedinjene Američke Države kao nekoga ko u najmanju ruku zatvara oči pred svim tim devijacijama. Putin je rekao da se protiv Islamske države realno bore samo vojska Bašara el-Asada i kurdske dobrovoljačke snage u Iraku. "To je stvarnost." - rekao je Putin i na taj način indirektno optužio sve NATO članice da zapravo "igraju igru", a ne vodi rat protiv terorizma. Ono što je iskristalisano u političkoj eliti Rusije je fakt da borba protiv terorizma mora krenuti borbom protiv sponzora tog istog terorizma, pa je tako i Putin na Samitu G20 rekao da je prvi zadatak preseći kanale crnog tržišta nafte putem kojih se finansira Islamska država.
Pročitajte još:Može li Islamska država da ujedini Obamu i PutinaUŽIVO RACIJA U FRANCUSKOJ: Žena samoubica se raznela, mozak operacije masakra opkoljen! (FOTO, VIDEO)
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA