Najnovije

ZULUM U PRIŠTINI! KURTI POKUŠAO DA PONIZI SRBE NA KiM: Rašić u svom rodnom selu jedva osvojio 30 glasova, a dobio funkciju u šiptarskoj vladi

Direktor Instituta sa afirmaciju međuetničkih odnosa Fatmir Šeholi izjavio je da je imenovanje Nenada Rašića za direktora Kancelarije za zajednicu pri kabinetu premijera privremenih prištinskih institucija neprimeren potez koji govori o uzurpaciji vlasti.

Nenad Rašić (Foto: Jutjub)

Šeholi navodi da je tim imenovanjem premijer u odlasku, koji je, precizira, razrešen sa 85 glasova u Skupštini Kosova, Aljbin Kurti pokušao da ponizi Srbe i sve ostale  nealbanske zajednice.

"Ovakvo imenovanje se brutalno kosi sa principima demokratije. Demokratija je volja građana iskazana na izborima, a Rašić je u svom rodnom selu jedva dobio 30 glasova, a na čitavom KiM na jedvite jade nekoliko stotina glasova", istakao je Šeholi. 

Institut za afirmaciju međuetničkih odnosa najoštrije reaguje na takav postupak premijera koji nikako ne doprinosi normalizaciji odnosa zajednica na KiM, odnosno, tim postupkom šalje diktatorsku poruku svim nealbancima.

Šeholi je zaključio da je Kurti svestan, ali i Rašić, da će na toj funkciji biti mnogo manje dana, nego što je 51 dan Kurti bio premijer.

“Demokratija ne trpi zulum”, poručio je Šeholi.

Pročitajte OVDE šta Kurtijevi savetnici poručuju zvaničnom Beogradu.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA