Najnovije

SIRIJSKA VOJSKA NEMILOSRDNO UNIŠTAVA DŽIHADISTE: Nema više čekanja! Asadove snage svim silama istrebljuje militante po Idlibu i Alepu!

Sirijska arapska vojska (SAA) izvela je tokom dana seriju žestokih napada na položaje džihadista u provincijama Idlib i Alepo.

Sirijska vojska je nastavila sa udarima na neprijatelja (Foto: Jutjub)

Lokalni mediji navode da je sirijska vojska odlučila da odgovori na provokacije džihadista, kao i da njihovo gomilanje ljudstva i naoružanja u ovim oblastima.

Jedan vojni izvor sa linije fronta, naveo je da je SAA gađala položaje Hadžata Tahrira al-Šama i Nacionalnooslobodilačkog fronta (NLF) oko Al-Fatire i Al-Bara u Idlibu.

SAA je potom proširila svoje napade na položaje terorističkih grupa u zapadnom delu provincije Alepo, a pre svega na utvrđenja Hadžata Tahrira al-Šama i NLF-a u blizini granice sa Turskom.

Još uvek nema informacija da li među militantima ima ranjenih i poginulih, ali lokalni mediji tvrde da su džihadisti pretrpeli teške gubitke.

Lokalni mediji navode da je vlada u Damasku na granici strpljenja, pošto džihadisti odbijaju da se povuku južno od auto-puta M-4 prema Sporazumu iz Moskve koji je potpisan 5. marta. Prema ovom sporazumu, terorističke grupe je trebalo da se povuku najmanje 6 kilometara od auto-puta M-4, ali to još uvek nisu uradili, pošto imaju podršku Turske.

Sirijska vojska je spremna da krene u veliku ofanzivu protiv džihadista, ali trenutno ima ograničene akcije zbog dogovora Rusije i Turske. Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan više puta je upozorio sirijsku vladu da njegove snage neće oklevati da napadnu SAA ako nastave sa dejstvima protiv pobunjenika.

Pročitajte OVDE kako je SAA u utorak uništila neprijateljska uporišta.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA