Najnovije

RATNI AVIONI ŠPIJUNIRALI DŽIHADISTE U IDLIBU: Rusi i Sirijci spremaju završni udarac teroristima! Ako se ne povuku, sledi im uništenje!

Veliki broj ruskih ratnih aviona leteli su tokom dana na malim visinama širom Sirije.

Ruski avioni na sirijskom nebu (Foto: Jutjub)

Kako su preneli lokalni izvori, ruski ratni avioni su leteli iznad auto-puta M-4 (Alepo – Latakija), severozapadnog Idliba i severne Rake.

Avioni su navodno pratili ruske vojne patrole u ovom području, ali je njihov glavni zadatak bio da kontrolišu kretanje pobunjenika u DŽisr al-Šuguru u zapadnom Idlibu.

Grupe džihadista odbile su da se povuku sa auto-puta M-4 i njegove okoline iako je to bilo predviđeno sporazumom, koji su u Moskvi pre mesec dana dogovorili ruski i turski predsednik Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan.

Ruska vojska je uputila više apela da džihadisti ispoštuju dogovor, ali oni to odbijaju da urade. Rusija je tražila od Turske da natera militante. Međutim, džihadisti imaju podršku turske vojske, koja tvrdi da ne može da ih natera da se povuku južno od auto-puta M-4.

Jedan vojni izbor je naveo da su ruski avioni leteli ovim područjem da bi utvrdili gde su položaji džihadista, jer postoji velika šansa da u narednim danima dođe do obnove sukoba ako militanti ne ispoštuju dogovor.

Pročitajte OVDE zašto američka vojska tvrdi da je ubila lidera Al-Šababa.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA