Najnovije

ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI: Zastava "Kosova" u Parizu dodatno poniženje Srbije

Povodom 11. novembra, kada se obeležava potpisivanje primirja u Prvom svetskom ratu, predsednica Srpske stranke Zavetnici, Milica Đurđević Stamenkovski posetila je kuću srpske heroine Milunke Savić, Srpkinje koju su Francuzi nazivali Jovankom Orleankom i bili zadivljeni njenim podvizima.

„Danas u toj istoj Francuskoj održava se Mirovni samit, gde učestvuju Aljbin Kurti i Vjosa Osmani kao predstavnici lažne i nepriznate "države Kosovo"“, istakla je Đurđević Stamenkovski.

Ona je ovaj događaj ocenila kao dodatno poniženje za Srbiju koja je bez obzira na gubitke u Prvom svetskom ratu bila pobednik.

Našu heroinu, Milunku Savić, Francuzi su zvali srpskom Jovankom Orleankom, a danas u Parizu sa Kurtijem slave Dan "primirja" u Prvom svetskom ratu.

Posted by Milica Đurđević on Saturday, 11 November 2023

„Tzv. zastava lažne države, nastale na kršenju međunarodnog prava, uzdignuta je zajedno sa zastavom Srbije koja je u Prvom svetskom ratu izgubila trećinu stanovništva. I to najbolje pokazuje kakav je odnos Evropske unije prema Srbiji, ali i prema istoriji čitave Evrope", rekla je Đurđević.

"Srbija se danas ponovo suočava sa ultimatumima da se odrekne svoje državnosti i slobode i mi ih moramo odbaciti, baš kao što su to učinili i naši preci", zaključila je predsednica Srpske stranke Zavetnici.

Pročitajte OVDE šta Medvedev kaže o heroinu i NATO

Izvor: Pravda 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA