Najnovije

OPA, BATO: Kosovo - glavna tema razgovora Rame sa Blinkenom

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da poseta američkog državnog sekretara Entonija Blinkena Tirani ima posebnu važnost i istakao da Albanija bez rezerve podržava napore Evropske unije i SAD za normalizaciju odnose između Beograda i Prištine.

 "Sekretar Blinken će u Tirani pronaći zemlju saveznika posvećenu miru, demokratskoj stabilnosti... Albanija je pružila ruku prijateljstva svim susedima u regionu i bez rezerve podržava napore Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država da normalizuju odnose Kosova i Srbije, kao neosporni strateški ključ bezbednosti, razvoja i dobrobiti jedinstva naših naroda u srcu Evrope, gde prošlost puna tragedija, sukoba i zaostalosti, mora da ustupi mesto budućnosti punoj prilika, partnerstava i napretka", napisao je Rama na svom Fejsbuk profilu.

Obraćajući se Blinkenu, Rama je istakao da će američki državni sekretar pronaći posvećenu NATO državu, spremnu članicu Evroatlantske alijanse da nastavi sveobuhvatne investicije za poboljšanje odbrane, naknadno spremne da angažuje nove trupe i resurse, u okviru kolektivne posvećenosti svih zemalja članica da jačaju NATO.

"Naša zemlja je na strani Sjedinjenih Američkih Država u borbi protiv terorizma i protivi se svakom primeru totalitarizma i državni sekretar će zateći Albaniju odlučnu bezrezervno da podrži borbu prijateljske Ukrajine za njenu slobodu", naveo je Rama i dodao da će Blinken pronaći i zahvalnu Albaniju za nezamenljivo prijateljstvo i bezrezervnu podršku SAD na putu albanske radikalne transformacije, prenosi Tanjug.

Pročitajte OVDE šta predsednica Zavetnika kaže o Đilasu 

Izvor: Tanjug 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA