Najnovije

BELA KUĆA O PUTINOVOJ POBEDI: Izbori u Rusiji nisu u skladu sa demokratskim kriterijumima

Stvarnost je takva da je Vladimir Putin predsednik Rusije i Sjedinjene Američke Države će postupati polazeći od te činjenice, izjavio je na redovnom brifingu za novinare pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost DŽejk Saliven.

„Realnost je takva da je Putin ruski predsednik i u skladu sa tom činjenicom smo morali da delujemo tokom celog sukoba u Ukrajini i nastavićemo da delujemo u toj realnosti", rekao je on.

On je ponovio tvrdnje da izbori nisu bili u skladu sa demokratskim kriterijumima.

Salivan je pored toga, komentarišući izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona da se ne može isključiti mogućnost slanja snaga u Ukrajinu, istakao da američka administracija nije promenila svoj stav i da kao ni ranije ne namerava da šalje američki vojni kontingent u Ukrajinu.

„Ne mogu da komentarišem reči francuskog lidera. On izražava svoje mišljenje javno. Jasno smo stavili do znanja svoje gledište o tome da ne planiramo da šaljemo američke vojnike u Ukrajinu“, naglasio je Saliven.

Podsetimo, predsednik Francuske je krajem februara, na pres konferenciji posle sastanka posvećenog podršci Ukrajine, izjavio da se ne može isključiti mogućnost slanja snaga u Ukrajinu, mada o tome nema konsenzusa među evropskim liderima.

U Kremlja su nakon toga poručili da u slučaju ulaska zapadnih snaga u Ukrajinu neće biti reč o verovatnoći, već o neizbežnosti direktnog sukoba Rusije i NATO.

Pročitajte OVDE o novom naoružavanju Srbije

Izvor: Sputnjik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA