Najnovije

Srpska lista: Nova hapšenja i prebijanja na KiM su najsvežiji primeri kako se poštuju prava Srba!

Hapšenje Srećka Sofronijevića i premlaćivanje Vladana Stevanovića su najbolji i najsvežiji primeri kako se poštuju prava i slobode srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a ujedno najbolje oslikavaju koliko se međunarodni predstavnici staraju o položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, saopštila je danas Srpska lista.

Srpska lista ističe da u predvorje glasanja o članstvu Prištine u Savetu Evrope režim Aljbina Kurtija čini sve kako bi se dokazao i opravdao podršku koju dobija, pa je tako u tom smislu uhapšen Srećko Sofronijević i bez ikakvog dokaza mu je određen pritvor, a ne onima koji su ga zamalo ubili 2021. godine, a nakon toga su njegove falange krvnički pretukle Vladana Stevanovića u selu Bube, u opštini Zubin Potok. 

"Da ironija bude veća eventualno članstvo Kosova pod pokroviteljstvom mentora kosovske nezavisnosti bi u Savet Evrope uvelo 'nove vrednosti' poput dozvoljenog ugnjetavanja srpskog naroda, hapšenje i prebijanje bez ikakvog osnova kao redovan policijski posao, otimanje zemlje od Srba bez ikakvog legalnog postupka, te ukidanje prava na lečenje, hranu, štampu, sportske i kulturne događaje jednom narodu na tlu Evrope u 21. veku od strane režima u Prištini", navodi Srpska lista.

Dodaje se da zato apeli međunarodnim predstavnicima i organizacijama koje su odgovorne za mir i bezbednost na Kosovu i Metohiji ostaju bez odgovara. 

"Aljbin Kurti ih je svojim činjenjem navikao da je normalno ugnjetavati Srbe, a oni njega navikli na ćutanje i odobravanje. Zato srpski narod u neke međunarodne predstavnike gleda kao na saučesnike u progonu i ugrožavanju osnovnih ljudskih prava", naglašava Srpska lista.

PUTIN DONEO ODLUKU! Ovo oduzima Americi! Vašington uskoro gubi veoma skupu "igračku"

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA