Najnovije

Belgija: Na protestu protiv nezavisnog Kosova napadnuta ambasadorka Mimoza Ahmetaj!

BRISEL- Ispred ambasade samoproglašene republike Kosovo u Briselu, održan je protest protiv priznanja nezavisnosti južne srpske pokrajine.  Na protestu u organizaciji Evropskog fronta solidarnosti sa Kosovom, govornici su se usmerili protiv NATO-a,  napali priznanje nezavisnosti od strane vlasti u Belgiji i ambasadorku koja kako su istakli nije dobrodošla u njihovoj zemlji. Posebnu pažnju skrenuo je incident kada su prisutni na skupu pokušali da ambasadorki Mimozi Ahmetaj uruče „poseban poklon“ koji je kasnije ubačen u ambasadu.
Protest u Briselu (Foto: Fejsbuk)

Protest u Briselu (Foto: Fejsbuk)

U organizaciji Evropskog fronta solidarnosti sa Kosovom u Briselu je održan protest protiv jednostrano proglašene nezavisnosti južne srpske pokrajine. Okupljeni su zatražili da se po hitnom postupku povuče belgijsko priznanje nezavisnosti, a Kosovo i Metohija vrate pod upravu Srbije. Okupljeni Belgijanci su nosili zastave Srbije i transparente na kojima je ispisano „Kosovo je Srbija“, a govornici su uputili poruke da je Kosovo oteto agresijom, što je proizvelo etničko čišćenje Srba iz svog istorijskog i kulturnog sedišta, i da zbog toga ambasada takozvanog nazavisnog Kosova nije dobrodošla u Belgiji. Ruben Rosier koordinator Evropskog fronta solidarnosti sa Kosovom u Belgiji, obratio se okupljenimao rekao da se posle 7 godina kosovske nazavisnosti ono pretvorilo u bezbednu zonu za trgovce drogom, „Pseudo-država koje je formirana na temelju terorističke organizacije OVK, proizvela je takav sistem da danas vidimo masovnu emigraciju Albanaca sa Kosova u zemlje zapadne Evrope, oni koji su tamo mirno živeli dok je teritorija bila pod upravom Srbije, danas su u mrtvoj trci ko će pre da napusti zemlju“ rekao je Rosier i dodao da je ovih 7 godina bez sumnje pokazalo da priznanje nezavisnosti treba povući. Okupljenima su saopšteni rezultati dosadšnjeg rada Evropskog fronta solidarnosti sa Kosovom, i da je sekcije organizacije oformljene u Italiji, Češkoj, Španiji, Francuskoj, Belgiji, Nemačkoj, Poljskoj, Grčkoj, Finskoj i da su se nakon skorašnjih manifestacija javili zainteresovani u još nekoliko zemalja. Na skupu je pročitano i pismo podrške predsednika Srpske radikalne stranke, Vojislava Šešelja koga su organizatori na skupu predstavili kao jednog od najvećih boraca za slobodu govora u Evropi, i čoveka protiv koga je Evropska unija morala da donosi posebne rezolucije. „Srpska radikalna stranka je spremna da podrži akcije koje za svoj cilj imaju odbranu suvereniteta Srbije na Kosovu i Metohiji, mi znamo da će ova borba potrajati, ali su okolnosti već počele da se menjaju. Amerika više nije jedina supersila, a sami Albanci se masovno iseljavaju sa Kosova i Metohije zbog situacije koju su tamo stvorile separatističke insititucije na čelu sa političkom elitom koja je do juče vršila terorističke napade na srpske policajce i vojnike. Zbog svega navedenog,vaše razumevanje i vaša podrška pretstavljaju dodatni motiv srpskom narodu da istraje u svojoj borbi“- poručio je Šešelj. „Na kraju bi trebalo podsetiti pristalice nezavisnosti južne srpske pokrajine da su se Kosovo i Metohija više puta kroz našu istoriju nalazili pod stranom okupacijom, ali je svaki put oslobođeno i naša je zajednička poruka sa ovog protesta da Kosovo pripada Srbiji!“- zaključio je predsednik SRS.
Pročitajte još:Desničari iz Češke, Poljske i Slovačke marširali za srpsko Kosovo!Italijani, Poljaci i Finci poručili: Evropa se brani na mostu u Kosovskoj Mitrovici!Prag: Na protestu za srpsko Kosovo govorili poslanici i bivši ministri, evo ko se obratio iz Srbije!
Pri završetku skupa Ruben Rosier je okupljenima rekao da su za ambasadorku Ahmetaj na dan nezavisnosti spremili prikladan poklon koji može da okači na zid svoje kancelarije, nakon čeka je izvadio montiranu fotografiju ambasadorke kako se smeje nad srpskim žrtvama, dok su joj u mislima ucrtani albanski teroristi koji ubijaju srpske civile, na fotografiji joj pored toga čovek iz NATO-a uručuje zastavu nezavisnosti. Kako kaže Rosier to simbolično pokazuje šta Albanci misle pod nazavisnošću, a da NATO misli pod intervencijom zapravo Beograd u plamenu. Ambasada je zbog protesta bila zaključana pa je "poklon" kroz otvor na vratima ubačen u ambasadu, a drugi primerak je u koverti sa imenom ambasadorke ubačen je u poštansko sanduče. „Drago nam je što su zbog našeg protesta zastava koja je ovde uvek istaknuta sada smotana, i pogašena su sva svetla na spoljšnjim prostorijama ambasade iako je radno vreme, ali vidimo  da im je parking pun automobila tako da znamo da su sigurno tu i da im smetamo, i neka znaju da smo tu i da ćemo opet doći“- rekao je Rosier. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA