Najnovije

"Evropa Srbiji i balkanskim zemljama uvalila 100.000 migranata"

BEOGRAD - Srpska narodna partija zahteva od Vlade Srbije da odbaci plan o migrantima koji je juče donet na sastanku lidera EU i zapadnog Balkana. SNP smatra da je taj plan protivan interesima Srbije.
Migranti (Foto: Jutjub)

Migranti (Foto: Jutjub)

- Mi treba da štitimo svoj interes, kao što to rade sve zemlje članice EU u ovoj krizi, a ne da ispunjavamo tuđe planove koji mogu da ugroze bezbednost naše zemlje i građana. Od Srbije i drugih zemalja na Balkanskoj ruti zahteva se da trajno prime 100.000 migranata na svojoj teritoriji kako bi se usporilo njihovo napredovanje ka zemljama EU. Pored toga, doneta je odluka da se spoljne granice Evropske unije dodatno ojačaju raspoređivanjem pogranične straže Fronteks na granici između Hrvatske i Srbije. To praktično znači da je Srbija dobila ulogu da bude karantin za migrante pred vratima EU - saopštila je SNP. Srpska narodna partija već mesecima upozorava da će Evropska unija učiniti sve da spreči priliv migranata na njenu teritoriju. - Fizičke prepreke i vojska na granicama postavljene su u Mađarskoj, Bugarskoj, Sloveniji, a to je najavila i Hrvatska. Ne smemo da dozvolimo da jedino granice Srbije ostanu nezaštićene. Treba da gledamo šta radi Evropska unija i da radimo isto što i ona. Ni manje ni više od toga. Evropska unija nije zainteresovana da trajno primi migrante sa Bliskog istoka jer u njima vidi pretnju koja zauvek može da promeni etničku i demografsku sliku Evrope. Uz to, podaci bezbednosnih službi ukazuju da se među migrantima nalaze hiljade boraca ISIS-a i drugih islamskih militantnih grupa koji bi na teritoriji EU postali ”teroristi spavači” koji čekaju trenutak da se aktiviraju i izvrše terorističke napade poput onih u Parizu, Madridu, Londonu. Ako sama Evropska unija nije spremna da primi migrante, ne vidimo razlog da Srbija pokazuje tu spremnost, a neretko u njoj i da prednjači - kažu u ovoj partiji. Srpska narodna partija je još jednom istakla svoj stav da je neophodno izgraditi zid na granici sa Makedonijom kako bi se zaustavio nekontrolisani priliv migranata na našu teritoriju.
Pročitajte još:ZA SADA IZBEGAVAJU KAZNU: Tači, Veselji i LJimaj skinuti sa optužniceSvađa u redovima SNS-a: Babiću ćuti, ne brukaj nas
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA