Najnovije

NAPAŠĆEMO NOĆU, IZNENADA: Erdogan ne namerava da napusti Siriju, umesto toga poručuje... (VIDEO/MAPA)

Protivteroristička operacija Turske vojske u Siriji završava se pre nego što je i započela, ali Turci, zapravo, imaju drugačije planove.

Turska vojska u Siriji (Ilustracija: Pravda)

Turska vojska privodi kraju svoje operacije u sirijskoj pokrajini Idlib, rekao je turski predsednik Redžep Erdogan. - Pitanje Afrina je pred nama, pojasnio je. - Možemo da dođemo iznenada, noću, možemo da udarimo, iznenada, noću, rekao je Erdogan. Turske snage ušle suna teritoriju pokrajine Idlib u okviru dogovora postignutog na mirovnim pregovorima u Astani, kako bi nadgledali prekid vatre na linijama razdvajanja. Međutim, odmah po ulasku na teritoriju Sirije, turske snage su prevazišle okvire zadate misije što je dovelo do oštre reakcije Damaska, o čemu više možete da pročitate OVDE.

Do konfrontacije sa sirijskom Al Kaidom (HTŠ), čije je navodno ugrožavanje linija bio razlog za ulazak Turske vojske u Idlib, nije došlo ni jednog trenutka, ali pretnje koje Turci sada iznose kurdskom PJD-u, koji kontroliše Afrin, postaju sve realnije, pošto se ova teritorija sada nalazi praktično u potpunom okruženju turskih snaga. Tokom prethodna 24 sata, lokalni aktivisti prijavili su prolazak velikog broja konvoja Turske vojske u kojima je najmanje 200 vozila prešlo sirijsku granicu.  Kao i napad koji je najavio Erdogan, većina ovih prelaza, takođe, dogodila se noću: Sirijske snage iskoristile rat terorista na severu Hame i ostvarile iznenadan teritorijalni dobitak. Pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Turci su imali velike gubitke prilikom osvajanja Al Baba prošle godine:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA