Najnovije

ZAKUVALO SE: Američki piloti tri puta tražili dozvolu za obaranje sirijskih aviona!

Američki piloti su u junu tri puta tražili dozvolu za obaranje sirijskih aviona, saopštio je američki general Čarls Korkoran portalu „Militeri”. Piloti su se pozivali na samoodbranu.

Američki avioni (Foto: defense.gov)

- Pokušavam da smanjimo napetost. Ovde smo da se borimo protiv ID-a, ali ćemo štititi naše snage od onih koji se bore na strani sirijskog režima - obećao je Korkoran.
Korkoran nije isključio da će ovakvi incidenti biti sve češći. Što više ID bude gubio pozicije, SAD, Damask i Moskva će raditi u istom vazdušnom prostoru.
On je saopštio da u slučajevima kada koalicija nanosi udare sirijskoj avijaciji, „avijacija bez zaštite” — transporti avioni i tankeri — napuštaju vazdušni prostor jer ne znaju kako će reagovati Rusija i Sirija.
Američki avion je 18. juna u provinciji Raka oborio sirijskog lovca Su-22. Dva dana kasnije koalicija je oborila sirijski dron, iranske proizvodnje „Šahed-129“. Rusko Ministarstvo inostranih poslova je akcije koalicije nazvalo „vojnom agresijom protiv Sirije“. U Damasku su izjavili da je Su-22 učestvovao u operaciji protiv ID-a i optužio SAD i njihove saveznike da koordniraju akcije sa militantima. Pogledajte OVDE zbog čega se Venecuela nalazi na ivici građanskog rata. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je izraelski avion oboren iznad Golanske visoravni:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA