Najnovije

ŠOJGU JE PROBAO SRPSKU KUHINJU: A onda je iz njegovog šatora stigla porudžbina jednog srpskog jela, pogodite kojeg (VIDEO)

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu obišao je štand Vojske Srbije, na kome su srpski vojni kuvari predstavili našu nacionalnu kuhinju, u okviru Međunarodnih vojnih igara, koje su danas svečano otvorene u Alabinu, nadomak Moskve.

Sergej Šojgu kušao na čačkalicu (foto: jutjub printskrin)

Šojgua su dočekali ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić i vojni ataše pukovnik Budimir Gajić, kao i pripadnici Vojske Srbije koji se na Vojnim igrama takmiče u disciplinama „Poljska kuhinja“ i „Tenkovski biatlon“.
Srdačan zagrljaj ruskog ministra i srpskog ambasadora bila je samo još jedna potvrda čvrstog rusko-srpskog prijateljstva.
Šojgu je obišao i „poljske kuhinje“ drugih zemalja-učesnica, ali se gotovo najduže zadržao u razgovoru sa srpskim vojnicima.
Razgovor je prošao u šaljivom tonu.
Na trpezi su bile punjene paprike, bela čorba, salate, razni mezetluci, bureci, mesa sa roštilja, štrudle, slavski kolač i drugi gurmanluci.
Ruski ministar se odlučio za srpsku pršutu, ražnjiće i ćevape, ali nije hteo da proba našu šljivovicu, jer, kako je rekao, više voli dunjevaču i pelinkovac.
Među okupljenima su bili i studenti ruske Vojne akademije, koji uče srpski jezik i koji tokom Igara kao prevodioci pomažu srpskoj delegaciji, pa je Šojgu i njih „preslišao“.
Kako se na srpskom kaže 'arbuz‘?", pitao je u šali ministar jednu od studentkinja, ali je naš ambasador preduhitrio i rekao "lubenica".    
Šojgu je na kraju srpskoj ekipi zahvalio na srpskom jeziku, rečima: „Hvala lepo!“
Nakon što je obišao sve ekipe, ruski ministar se sa delegacijom povukao u jedan od VIP šatora, ali je ubrzo posle toga našim kuvarima stigla porudžbina — ministar Šojgu traži da mu se spreme ćevapi. U rekordnom roku bili su ispečeni i posluženi. Amerikanci su postavili Vučiću crvenu liniju koju ne sme da pređe, nije u pitanju nabavka ruskog naopružanja, ali jeste nešto drugo zbog čega to oružje i dalje ne stiže. Šta je to, saznajte OVDE. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA