Najnovije

OČAJNIČKE AKCIJE ID: DŽihadista se prokrao autom do stanice Arak i digao u vazduh vojnike SAA i sebe

Terorista Islamske države (ID) uspeo je u četvrtak da se prokrade kroz linije fronta Sirijske arapske vojske (SAA) na području Araka, u istočnom delu Palmire, kako bi detonirao svoju automobil bombu na mestu gde su se okupili vojnici.

Ilutracija (foto: Jutjub printskrin)

Terorista ID uspešno je izbegao borbene linije vladinih snaga i detonirao svoju auto-bombu blizu stanice Arak, ubivši najmanje pet vojnika kao rezultat tog napada.

Agencija Al-Amak, koja predstavlja medijsko krilo terorističke grupe ID, tvrdi i da su njihovi snajperisti ubili još četiri pripadnika sirijske vojnike blizu stanice Arak. Međutim, to nisu potvrdili vladini izvori.
Nakon što je izgubila stanicu Arak, Islamska država povećala je broj samoubilačkih napada u toj oblasti kako bi usporila napredak Sirijske arapske vojske duž glavnog autoputa prema provinciji Deir Ez Zor. Ovi bombaši samoubice smatraju da će na taj način postati šehidi (arapski‎ žrtva, mučenik), što je titula koja se daje muslimanima ukoliko umru za veru. Međutim, za bombaše samoubice većina islamskih verskih poglavara smatra da ne mogu biti šehidi, pre svega zato što time vrše i čin samoubistva, što je, kako u hrišćanstvu, tako i po islamu - veliki greh. Rat u Avganistanu traje 16 godina, a Amerikanci se odatle vraćaju u limenim sanducima, opširnije OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Teroristička operacija ID na delu
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA