Najnovije

EFIKASNO SMAKNUTI: Dok militanti nariču, SAA nastavlja sa odmazdom zbog napada u Hami i Idlibu (FOTO) 

Najmanje 23 vojnika milicije džihada poginulo je u smeloj i uspešnoj operaciji koju je izvršila sirijska vojska na položaje pobunjenika u severnom delu Hame.

Hama-Idlib (Foto: Jutjub)

Poginulo je 23 militanata uključujući komandanta terena - koji su ubijeni u nizu napada i zaseda u blizini sela Zalakija.

Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji, snajperi sirijske vojske su smakli više od 7 militanata, dok su pokušavali da povrate izgubljene pozicije na frontu.

Ubijeni militanti pripadaju grupi pobunjenika DŽaiš Al Iza, koja je povezana sa Nusrom, uglavnom aktivnom na severu Hame i na jugu Idliba.

Nedavno su pobunjeničke grupe bombardovale pozicije sirijske vojske blizu DŽorina u zapadnom delu Hame, ubivši i ranjavajući nekoliko vojnika.

Slični napadi su bili usmereni na vazdušnu bazu Abu Duhur. Operacija iza neprijateljskih linija koja je bila oizvedena sinoć došla je kao odmazdu za gubitke vladinih trupa.

Pored DŽajsa Al Ize, još jedna ekstremistička grupa zvana Huras Al Din je aktivna u istoj oblasti. Militanti grupe su se prvobitno borili za sirijski ogranak Al Kaide, Nusra Front, ali su kasnije prešli i formirali sopstvenu terorističku organizaciju.

Pročitajte OVDE sve o izvanrednoj operaciji ruskih instruktora i SAA.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte jučerašnji izveštaj sa sirijskog ratišta.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA