Najnovije

KNEŽEVIĆ RASTURIO ŠIPTARSKOG POSLANIKA: Na albanskom mu rekao ''Kosovo je srce Srbije!'' (VIDEO)

Jedan od lidera DF-a i predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević je, u toku svoje diskusije u Skupštini Crne Gore, poručio da je Kosovo srce Srbije, on je to izgovorio na albanskom jeziku, simbolično poručujući Albancima da ga bolje razumiju.

Milan Knežević (Foto: Jutjub)

Knežević je svoju diskusiju započeo na ruskom jeziku, na šta mu je predsedavajući Genci Nimanbegu kazao da „nema proceduralno pravo“ da govori ruski.

Knežević je, u svom maniru, odgovorio da kad god se Luiđ Škrelja od milošte zvani LJubo obrati na albanskom – on će na ruskom.

On je kazao da pošto se u procesu za državni udar utvrđuje da Širokov nije Širokov, nego Šišmakov, da Popov nije Popov već Mojsijev, da će se na kraju  verovatno utvrditi da on nije Milan Knežević iz Zete, već neki Pasternak, a da je pravi Milan Knežević negde u Sibiru, ili ga je GRU udavio u nekoj reci.

Komentarišući strategiju o Nacionalnoj bezbednosti, on je rekao da se ona sastoji u marionetskom, sluganskom izvršavanju naloga NATO ambasada. I to po jasnoj mapi puta, stigmatizovati sve što ima veze sa Srbijom, sa srpskim narodom u Crnoj Gori, i sa svima koji smatraju da treba da imamo najbolje odnose sa Rusijom. Eto to je vaša strategija.

Knežević je dalje primetio da je u Strategiji napisano, kako određeni politički i verski lideri predstavljaju opasnost za Crnu Goru, „ja vas pozivam da kažete koji to verski i politički lideri predstavljaju opasnost, imenom i prezimenom“.

Lider DF-a je naglasio da se progoni sve što ima veze sa Srbijom, i sve što želi da ima najbolje veze sa Rusijom.

„Navodni pokušaj državnog udara, i optužba da je Rusija, i ruski agenti GRU-a i FSB-a, zavisno od toga je li sreda ili četvrtak, ili zavisno od toga što je obukao, i koju je kravatu Katnić stavio, da li rozu ili plavu su zajedno sa agentima CIA, i sa liderima DF-a, na čelu sa Brankom Milić, Maksićem i Dušićem sa veštačkim kolenom, krenuli da sruše Crnu Goru i krenuli su da ubiju Đukanovića u Skupštini Crne Gore, na taj način što bi ga pozvali telefonom, i rekli, dođi ti dugački ovamo, sad ćemo da te uhapsimo, ako nećeš da te uhapsimo, onda ćemo da te ubijemo u sred Skupštine“ kazao je Knežević  i tražio da mu se da jedan dokaz da je u Crnoj Gori 16. oktobra planiran državni udar.

On je ukazao da je režim svojom antisprskom kampanjom destabilizovao prilike, na način što su prvo priznali terorističku državu Kosovo, zatim glasali za njeno učlanjenje u UNESKO, pa za njeno učlanjenje u Interpol, pa je režim poslalao trojicu oficira, i na svaki način pokušava da oteža poziciju Srbije i srpskom narodu na Kosmetu, ohrabrujući terorističku OVK.

Pre dva dana u Rožajama, koje više nije crnogorski grad, tamo su bile sve albanske i turske zastave, nije bila nijedna crnogorska, i to svi krijete, ne želite da pokažete, kako su Rožaje dočekale albanskog predsednika Ilira Metu.

Da su istaknute srpske zastave, odmah bi Milivoje Katnić krenuo sa specijalnim timom.

Knežević se obratio Škrelji, koji je ranije pitao kad su to Albanci se ponašali pretenzionistički prema Crnoj Gori, Knežević mu je kazao:

„1941. kad su Nemci okupirali Kraljevinu Jugoslaviju, Albanci iz Malesije i Albanci iz Albanije, odveli su dvesta Zećana, mogu imenom i prezimenom da vam dam, u logor ispod brda Dečić, odneli su im svu pokretnu imovinu, i da nije bilo dede Refika Šabanadžovića niko ne bi živ ostao“

Vi hoćete zakonom sve da zabranite, hoćete da nas naterate da slušamo fašističku himnu, da ne smemo da proslavljamo stotu godišnjicu ujedinjenja sa Srbijom, hoćeete da nas naterate da pričamo crnogorskim jezikom, hoćete da nas naterate da nismo Srbi, i da nas terate po sudovima u Tužilaštvu, ako sve ovo ne prihvatimo, kazao je Knežević.

Knežević se na kraju osvrnuo i na bizarnu odluku Podgorice da ugasi svetla na zgradi opštine zbog proslave veka ujedinjenja i oslobođenja, komentarišući da je Ivanu Vukoviću odavno mrak u glavi. Na kraju je na albanskom kazao – Kosovo je srce Srbije.

Kako je Izrael odbio Tačija, pogledajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Knežević: '’Šta je sporno u trobojci?'’

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA