Najnovije

BRUKA: FS tzv. Kosova zabranio Zvezdi da odigra humanitarni meč u Gračanici!

Fudbalski savez tzv. Kosova zabranio je Crvenoj zvezdi da odigra humanitarnu utakmicu u Gračanici, preneo je večeras RTS.

Zvezda je nedavno najavila da će 9. maja posetiti Gračanicu, gde će odigrati prijateljsku utakmicu u sportskom centru "Dragan DŽajić" sa istoimenim klubom.

Karte za ovu utakmicu se već prodaju, a sav prihod namenjen je pedijatriji, odnosno porodilištu bolnice u Gračanici. To je trebalo da bude četvrto uzastopno gostovanje Zvezde južnoj srpskoj pokrajini.

Direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Djurić rekao je da je zabrana Zvezdine utakmice velika sramota Prištine i onih koji ne daju da se odigra humanitarna utakmica za porodilište.

- Ne daju da se igra prijateljski revijalni meč ne reprezrentacije, nego Crvene zvezde koja godinama pomaže porodilišta na Kosmetu. Svi smo u Srbiji složni u osudi toga, ovo ne može da prodje bez reakcije medjunarodne zajednice - rekao je Đurić za RTS.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri smatra da bi utakmica uticala na pogoršanje odnosa srpske zajednice i ostalih naroda i da ugrožava sigurnost i bezbednost samih igrača i ostalih aktera.

Odluku Fudbalskog saveza Kosova, kojom se fudbalskom klubu Crvena Zvezda zabranjuje učešće na humanitarnoj utakmici u Gračanici, osudio je i Pokret socijalista.

- Zahtevamo od međunarodne zajednice da hitno reaguje, osudi i sankcioniše, po ko zna koji put, skandalozno i nedopustivo ponašanje Prištine - navodi se u saopštenju Pokreta socijalista.

(Izvor: Beta)

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA