Najnovije

Neviđene mere bezbednosti zbog Putinove posete, čak 250 specijalaca ga prati u korak

Prvi čovek Rusije Vladimir Putin, koji će se sledećeg četvrtka sastati u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dolazi sa 250 ruskih bezbednjaka. Deo njih već je stigao u našu zemlju, dok drugi deo dolazi sa njim.

Putin (Foto: RIA)

Oni ga prate na svim putovanjima, a u saradnji ruskih agenata i pripadnika srpske policije i službi bezbednosti, mere obezbeđenja biće podignute na najviši nivo. To podrazumeva, kako objašnjavaju bezbednosti stručnjaci, da nebo za sve letove bude zatvoreno uoči dolaska predsedničkog aviona Putina, kog će po ulasku u srpski vazdušni prostor pratiti avioni srpske vojske do sletanja na beogradski aerodrom.

Procenjuje se da će biti angažovano od 4.000 do 7.000 policajaca, uz pripadnike specijalnih jedinica MUP i Vojske Srbije, BIA, VBA i VOA.

Ulice kojima bude prolazio ruski predsednik biće zatvorene, šahtovi zavareni, na zgradama će biti ruski i srpski snajperisti, a građanima koji stanuju na tim trasama biće naređeno da zatvore prozore i navuku zavese. Sve bezbednosno interesantne osobe biće proverene, ali i pojačaće se i kontrola kretanja pešaka, naročito na prometnim mestima – železničkoj i autobuskoj stanici, aerodromu i prilazima Beogradu, kuda će biti raspoređeni pripadnici Žandarmerije u punoj opremi.

Internet komunikacija Srbije i inostranstva biće oštrije nadgledana.

Član svetske asocijacije šefova policija Marko Nicović objašnjava da se uz te proverene metode obezbeđivanja koriste i sofisticirane mere zaštite Vladimira Putina, koji je kao jedan od najvećih svestkih lidera hodajuća meta broj jedan.

- Zato je Putin najzaštićenija meta broj jedan u svetu. Sve se proverava. LJudi iz njegovog obezbeđenja su još pre nekoliko meseci bili u tzv. izvidnici kako bi do detalja pripremili plan zaštite. Sa njim uvek ide 250 specijalaca, stručnjaka za fizičku zaštitu, ali i iz oblasti farmacije, medicine, hemijskog i elektronskog oružja... Oni eliminišu pretnju od trovanja hranom, pićem, klima-uređajima, dodirom s predmetima... Već četiri-pet puta su mu spasli život - priča Nicović.

Dodaje da se obezbeđenje vrši u saradnji sa domaćim službama.

- S tim da ruska škola neguje pravilo da se ne možeš osloniti ni na jednu službu, sem na svoju, bez obzira na to da li je reč o posetama prijateljskim državama.

Naši migovi su premoćni čak i za SAD! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Putin - Kosovo je Srbija, Evropo kako te nije sramota

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA