Najnovije

DAČIĆ: Srbija pouzdan partner OEBS-a

Srbija ostaje pouzdan partner misiji OEBS-a i nastaviće da podržava napore te organizacije u postizanju konsenzusa oko suštinskih pitanja, ističe šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Dačić (Foto: Jutjub)

"Veoma je značajna ekspertska podrška koju OEBS pruža našim organima i institucijama, a posebno kada je reč o izradi medijske strategije. Takođe, veoma cenimo i saradnju sa OEBS-om u cilju poboljšanja izbornog procesa", kaže Dačić u autorskom tekstu za Blic.

On je dodao da je pohvalna i saradnja srpskih institucija sa Misijom OEBS na KiM u teškim i složenim okolnostima, kada Priština krši postignute dogovore i srpskom narodu postavlja razna ograničenja, poput zabrane korišćenja srpskih dokumenata na izborima.

"To znači uskraćivanje prava glasa svima onima koji ne priznaju nezavisnost Kosova, što je suprotno svim zaključcima i razgovorima u okviru dijaloga Beograda i Prištine", dodaje ministar.

On je napomenuo da Priština zabranjuje i posete srpskim zvaničnicima, iako je to pitanje regulisano Briselskim sporazumom.

"Priština je verovatno očekivala da će na vanrednim izborima biti izabrani Srbi koji će biti pod njenim uticajem, ali su rezultati pokazali da Srpska lista uživa veliko poverenje srpskog naroda na KiM, osvojivši svih 10 mandata u parlamentu", kaže Dačić.

Kako će Putin smanjiti američki uticaj na kosovsko pitanje pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug, Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA