Najnovije

VOJSKA VENECUELE HITNO ZATVORILA GRANICU NA MORU! Sa Holandskih Antila vreba opasnost!

Venecuelanska pomorska granica sa Holandskim Antilima je zatvorena, izjavio je regionalni vojni šef venecuelanske mornarice. Regionalni vojni zapovednik Vojske Venecuele izjavio je u utorak da je naredio zatvaranje pomorske granice Venecuele sa Holandskim Antilima, javlja Rojters.

Vojska Venecuele (Foto: Jutjub)

Zatvaranje granice znači obustavu plovidbe i letova iz Kurakaoa, Arube i Bonairea, navodi se u izjavi viceadmirala Kuintero Martineza.

Venecuela je trenutno u stanju političke krize, koja je eskalirala krajem januara kada je venecuelanski opozicioni lider Huan Gvaido proglasio sebe privremenim predsednikom, osporavajući prošlogodišnji reizbor Madura. Gvaido je priznat od strane Sjedinjenih Država i niza drugih zemalja. Rusija, Kina, Meksiko, Turska i Urugvaj su, s druge strane, među onima koji su izrazili podršku Maduru kao legitimno izabranom predsedniku zemlje.

Tramp je u ponedeljak pozvao venecuelanske vojne zapovednike da ne slede naredbe predsednika Nikolasa Madura koji poziva na blokadu isporuke humanitarne pomoći toj zemlji. Tramp je pozvao venecuelanske zvaničnike i vojne oficire da prihvate ponudu amnestije koju je dao lider opozicije. Američki lider je dodao da Vašington traži mirnu tranziciju vlasti u Venecueli, ali "sve opcije" ostaju otvorene.

Vlada predsednika Nikolasa Madura odbila je do sada da primi pomoć, rekavši da bi to moglo opravdati strano mešanje u unutrašnje poslove zemlje.

Da li Jermenija ulazi u sirijski sukob? Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vojska Venecuele tokom vojnih manevara

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA